POSLEDNJI DETALJI SMRTI PRVE ŽRTVE VIRUSA KORONE U SRBIJI: Bolovao je od drugih bolesti, ali mu je ovaj virus odneo život (INFO)

Foto ilustacija: Dnevne.rs /pixabay

Muškarac (59) iz Kikinde koji se prema zvaničnim podacima vodi kao prva žtva korona virusa u Srbiji imao je i druge brojne zdravstvene probleme koji su uticali na to da ga zadesi smrt od ove opasne pošasti koja u Srbiji, ali i svetu uzima sve više maha.

Za njegov život borili su se lekari danima, ali nažalost nisu mogli da ga spasu, a njegovoj smrti doprinelo je to što je kao što smo već naveli imao brojne zdravstvene probleme.

TUGA DO NEBA: Izgubljen je prvi ljudski život u SRBIJI, UMRO MUŠKARAC IZ KIKINDE! (FOTO)

– Zahvaljujem se svima koji su se borili za život ovog čoveka, i učinićemo sve da bi sačuvali svaki život, uključujući i restriktivne mere.

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Ovaj Kikinđanin je imao i druge brojne zdravstvene probleme, ali je danas ovo bila najveća, najgrublja opomena koliko je teška borba sa kojom se suočavamo i koliko su teški izazovi.

Oni su pre svega pred zdravstvom, a svi mi ovde, svim pojedincima, bez obzira ko, imamo obavezu da poštujemo sve što kažu profesionalci i to je jedina šansa da ima damo mogućnost da se bore i da zajedno pobedimo – rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Takođe, premijerka je navela da je sin muškarca koji je preminuo bio u Milanu.

– Muškarac je dobio korona virus od čoveka čiji sin je bio u Milanu.

Taj čovek se u ovom trenutku bori za život. U ime Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića želim porodici i najbližima da izrazim saučesće – rekla je Brnabić.

Foto: Reuters

Podsetimo, prema poslednjem izveštaju 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Od sedamnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 8 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

     

(Dnevne.rs, SrbijaDanas)

Be the first to comment on "POSLEDNJI DETALJI SMRTI PRVE ŽRTVE VIRUSA KORONE U SRBIJI: Bolovao je od drugih bolesti, ali mu je ovaj virus odneo život (INFO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*