POSLEDNJI DETALJI SMRTI PRVE ŽRTVE VIRUSA KORONE U SRBIJI: Bolovao je od drugih bolesti, ali mu je ovaj virus odneo život (INFO)

Foto ilustacija: Dnevne.rs /pixabay

Muškarac (59) iz Kikinde koji se prema zvaničnim podacima vodi kao prva žtva korona virusa u Srbiji imao je i druge brojne zdravstvene probleme koji su uticali na to da ga zadesi smrt od ove opasne pošasti koja u Srbiji, ali i svetu uzima sve više maha.

Za njegov život borili su se lekari danima, ali nažalost nisu mogli da ga spasu, a njegovoj smrti doprinelo je to što je kao što smo već naveli imao brojne zdravstvene probleme.

TUGA DO NEBA: Izgubljen je prvi ljudski život u SRBIJI, UMRO MUŠKARAC IZ KIKINDE! (FOTO)

– Zahvaljujem se svima koji su se borili za život ovog čoveka, i učinićemo sve da bi sačuvali svaki život, uključujući i restriktivne mere.

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Ovaj Kikinđanin je imao i druge brojne zdravstvene probleme, ali je danas ovo bila najveća, najgrublja opomena koliko je teška borba sa kojom se suočavamo i koliko su teški izazovi.

Oni su pre svega pred zdravstvom, a svi mi ovde, svim pojedincima, bez obzira ko, imamo obavezu da poštujemo sve što kažu profesionalci i to je jedina šansa da ima damo mogućnost da se bore i da zajedno pobedimo – rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Takođe, premijerka je navela da je sin muškarca koji je preminuo bio u Milanu.

– Muškarac je dobio korona virus od čoveka čiji sin je bio u Milanu.

Taj čovek se u ovom trenutku bori za život. U ime Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića želim porodici i najbližima da izrazim saučesće – rekla je Brnabić.

Foto: Reuters

Podsetimo, prema poslednjem izveštaju 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Od sedamnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 8 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

     

(Dnevne.rs, SrbijaDanas)