POSLEDNJI DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE Iva iz Niša izdahnula pred očima komšija: Čuli smo vapaje, ali nije joj bilo spasa (FOTO)

selfi

Foto: privatna arhiva/Fejsbuk

Iva Mamutović (19) koja je tragično nastradala nakon pada sa višespratnice u Nišu, nekoliko minuta posle pada davala je znake života, ali je uprkos naporima lekara Hitne pomoći da je spasu, ubrzo izdahnula.

Tragičnoj sceni svedočile su brojne komšije, koje su iz stanova izašle jer su čule da neko doziva u pomoć. Iva Mamutović je sa još dvojicom drugara te večeri, nešto pre 19 sati, bila na krovu višespratnice u kojoj je ranije sa roditeljima živeo jedan od njih dvojice, Aleksandar Ž. Kako se sumnja, do pada je došlo kada je Iva želela da usnimi svoje prijatelje, ali je izgubila ravnotežu i pala na pločnik ispred zgrade.

Jedna od komšinica koja je čula pad pokušala je da joj pomogne, ali povrede na lobanji su bile velike tako da je izdahnula i pored intervencije Hitne pomoći.

– U jednom trenutku čula sam pozive “Upomoć”. Nisam znala o čemu se radi pa sam izašla napolje i videla komšinicu kako pridržava glavu devojke dok ona krklja, pokazuje znake života. Sledila sam se u trenutku – priča jedna od komšinica iz ove zgrade. Ona kaže da je nesrećna devojka bila u društvu dva momka od kojih je jednog prepoznala.

SVA DECA U OSNOVNOJ ŠKOLI U SFRJ IMALA SU DOSIJE: Gorica Nešović se dočepala svog i ono što je pisalo u NJEMU za nju je bio ŠOK!

– Policajci su nam rekli da je ona snimala nekakav video-klip s krova zgrade. Ovog nižeg momka ne poznajem, a drugi je živeo ovde sa ocem i majkom nekada. Devojka ne živi u našoj zgradi – priča ona.

Komšinica iz susedne zgrade navodi da nisu čuli udarac, već da im je pažnju privuklo dozivanje u pomoć.

– Nisam čula udarac već smo izašli na prozor kada smo čuli dozivanje: “Pomoć, pomoć…”. Telo je ležalo ispred susedne zgrade na betonu. Nisam znala da li je žensko ili muško, videla sam samo lokvu krvi. Mislila sam da je ubistvo ne znajući da je devojka pala sa zgrade.

Hitna pomoć je došla jako brzo, ali joj nije bilo spasa. Bilo je jako potresno, morali smo sinoć iz kuće da odemo zbog stresa. Šta se dešava sa ovom mladom decom? Šta će na krovu? Par puta sam neke druge srela u podrumu naše zgrade. Pitam ih gde su pošli, kažu drug im živi tu. Pa kad živi tu, nek vas vodi u stan, a ne u podrum. Niš je postao gori nego Beograd – priča ova komšinica.

Pred zgradom u Čarnojevićevoj ulici i juče su bili vidljivi stravični prizori nezapamćene tragedije. Na mestu gde je pala i izdahnula Iva nalazila se velika krvava mrlja, i pored delovi plastične šnale.

Komšije kažu da su tog popodneva na Starom niškom groblju, koje počinje odmah iza ograde zgrade u Čarnojevićevoj, videli dvojicu mladića koji su pili pivo i devojku u njihovom društvu. Da li se radi o pomenutoj trojci ili o nekom drugom, biće nakonadno utvrđeno.

DOKTOR SOLAKOVIĆ: Ubija nas stres kod kuće, više nego stres na poslu!

Bezuspešno zaključavali izlaz na krov

Prema rečima komšija, Aleksandar Ž. (20), jedan od dvojice mladića koji su sa Ivom bili na krovu, do pre godinu dana živeo je sa porodicom u stanu u zgradi, ali su se nakon toga odselili pa je povremeno dolazio samo on do stana na petom spratu zgrade.

Prilikom dolazaka sa društvom, izlazili bi na krov zgrade, koji su komšije bezuspešno pokušavale da drže pod ključem.

– Vezivali smo sajlama za bicikle više puta vrata koja vode na krov zgrade, ali bi svaki put bile pokidane. Ima i stoličica, ti što dolaze na krov su namestili tu da mogu da sede – kaže komšija Aleksa Cekić.

(Dnevne.rs /Izvor: Blic , Kurir)