POSLEDNJE INFORMACIJE TEŠKOG UBISTVA U CENTRU KRUŠEVCA: Otac ubijenog Kruševljanina bio osumnjičen za ubistvo zubara, oslobođen zbog BRATA BLIZANCA (FOTO)

policija

Foto: jutjub/blic

Policija traga za Stefanom R. (25) osumnjičenim da je juče u centru Kruševca ispalio pet metaka i ubio Vojina Stankovića (41) sa kojim je ranije imao probleme, ali i fizičke sukobe.

Prema nezvaničnim informacijama, Stanković, koji u gradu pod Bagdalom drži nekoliko menjačnica i kladionicu, pre izvesnog vremena je “uzeo na zub” Stefana R, koji je dolazio u njegove lokale.

Osim čarki, njih dvojica su se nekoliko puta i potukli, ali ti fizički obračuni nisu prijavljivani policiji. Veruje da je zbog tih, najblaže rečeno, neslaganja Stefan R. rešio da mu se osveti.

Vojin Stanković se u noći između nedelje i ponedeljka vratio u Kruševac iz inostranstva, samo nekoliko sati pre nego što je ubijen. U ponedeljak je izašao u grad, seo u baštu kafića u Čolak Antinoj ulici, kada mu je prišao Stefan R.

Po običaju, prvo su se verbalno sukobili, da bi zatim osumnjičeni mladić izvadio oružje i Stankoviću ispalio tri metka u grudi, a zatim ga je “overio” pucajući mu u glavu, i to dva puta.

TRAGEDIJA U ZAJEČARU: Muškarac (60) izvršio samoubistvo zbog dvosobnog stana (INFO)

– Osumnjičeni je posle pucnjave pobegao. Ne odbacujemo mogućnost da je imao logističku podršku, jatake koji su mu pomogli da pobegne iz Kruševca – kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom i dodaje da je moguće da su saradnici osumnjičenom omogućili da se skloni na sever južne srpske pokrajine.

I dok je osumnjičeni bežao, teško povređeni Stanković je prevezen u kruševačku bolnicu, gde je ubrzo preminuo.

Policija je tokom dana privela dvojicu mladića koji su u trenutku ubistva bili u društvu osumnjičenog Stefana R, ali njihove izjave nisu baš pomogle u utvrđivanju svih okolnosti zločina počinjenog u po bela dana, u bašti prepunog kafića u centru Kruševca.

Stanković je ranije privođen zbog iznuda i nasilničkog ponašanja. U Kruševcu je držao menjačnice, ali i kladionicu koju je nasledio od oca i strica. Naime, svojim roditeljima je bio jedino dete, a nasledio je deo i od strica koji nije imao potomaka.

Otac i stric jednojajčani blizanci poznati po kriminalnim radnjama

Njegov otac Dejan Stanković i njegov brat blizanac Vojin su bili prvi Kruševljani koji su otvorili kladionicu “Ž”. Jednojajčani blizanci Stanković su bili pioniri u mnogo čemu, jer su pre skoro pola veka opljačkali banku, a jedno vreme su proveli u Africi. Otac ubijenog, Dejan, bio je osumnjičen da je pre četiri godine ubio zubara Milutina Rokića. U prvostepenoj presudi je oslobođen jer nije bilo moguće utvrditi koji je od braće, jednojajčanih blizanaca sa istim DNK, pucao.

(Dnevne.rs / Izvor: rts /A. Ž. A. – A. Đ, Blic)