POGLEDI – ŠTA KRIJE JELENIN MUŽ?! Suprug ubijene pevačice mora da objasni zašto su mu ruke bile krvave i izgrebane!

jelena

Foto: Kurir

Zorana Marjanovića, muža ubijene pevačice “Zvezda Granda” Jelene Marjanović, policija od nedelje pre podne neprekidno ispituje zbog niza kontradiktornih izjava koje je dao, ali i činjenice da su mu ruke bile izgrebana i krvave.

Istražni organi sumnjaju da krije neku tajnu u vezi sa ubistvom jer je Jelenin nestanak prijavio sa četiri časa zakašnjenja, dok je novinarima davao lažne izjave da policija ne može odmah da krene u potragu za njegovim ženom.

Zoran tokom saslušanja u policiji nije znao da objasni zašto je to uradio, a nije bio ni dovoljno ubedljiv u objašnjenju odakle mu ogrebotine i krv na rukama. On je dva puta ispitan na poligrafu jer se njegovi odgovori na prvom testu ne mogu smatrati sasvim pouzdanim pošto je bio pod sedativima.

U međuvremenu, policija je na mestu zločina pronašla tragove krvi koja nije Jelenina i sada se DNK analizom utvrđuje da li pripada Zoranu ili nekoj drugoj osobi, što bi mogao da bude ključ ovog zločina.

[adsenseyu1]

Zbog svih ovih okolnosti Jelenin suprug je zadržan u policiji, ali se još ne smatra osumnjičenim za ubistvo i protiv njega se zvanično ne vodi istraga.

Ipak, činjenica da mu je određeno zadržavanje od 48 sati, što znači da ga više ne ispituju u svojstvu građanina, navodi na to da postoje osnovi sumnje da je umešan u zločin.

– Zoran je zadržan u policiji jer u njegovim izjavama ima mnogo nedoslednosti. Odgovori su mu veoma konfuzni i kontradiktorni. Kada smo ga pitali zašto je nestanak supruge prijavio tek oko 20 časova, četiri sata posle njenog nestanka, nije znao precizno da nam kaže. Nije bio baš ubedljiv ni kada smo mu tražili da objasni zašto je novinarima pričao da policija ne može odmah da krene u potragu iako je Interventna brigada sa psima već bila na terenu. Krv i ogrebotine na svojim rukama pokušao je da objasni činjenicom da je očajnički tražio suprugu posle nestanka, ali nije baš sasvim uspeo da nas ubedi u svoju priču. Deluje da nije baš sasvim u stanju da daje precizne odgovore i zato je odlučeno da se zadrži do daljnjeg. To, međutim, ne znači da je osumnjičen za Jelenino ubistvo – kaže izvor iz policije blizak istrazi.

Sa druge strane, Zoran je dva puta podvrgnut poligrafskom ispitivanju. Prvi put, u nedelju uveče, prošao je detektor laži, ali je tada bio pod sedativima, pa se to ispitivanje ne smatra pouzdanim. Rezultati drugog poligrafa, kojem je bio podvrgnut juče po podne, nisu objavljeni do zaključenja ovog broja.

– Zoran je u nedelju uveče bio pod lekovima za smirenje i njegove reakcije nisu bile prirodne. Normalno je da su vam, kada ste pod sedativima, puls, pritisak i srčane reakcije potpuno drugačije nego u normalnim okolnostima – otkriva izvor.

Ključ ovog zločina mogao bi da se krije u tragovima krvi koji su pronađeni na mestu zločina, a koji ne pripadaju ubijenoj Jeleni. Očekuje se da DNK analiza pokaže da li je u pitanju Zoranova krv.

[adsenseyu1]

– Ako se ispostavi da je njegova, stvari su poprilično jasne… Ali ako nije, onda je ubica treća osoba i tada imamo sasvim novu situaciju – objašnjava izvor.

Zoranov otac Vladimir Marjanović, koji je i sam ispitivan u policiji ali je pušten u nedelju oko 22 časa, potvrdio je da će njegov sin biti zadržan do daljnjeg.

– Mog Zorana neće još da puste, ništa još ne znamo. Neka rade ljudi svoj posao. U cilju istrage ne mogu da kažem ništa više. Po proceduri svi smo osumnjičeni, prvo on, pa ja, pa svi redom. Oni treba da otklone svaku sumnju – ispričao je Vladimir Marjanović i dodao da veruje da je njegov sin nevin:

– Ne mogu ni da pojmim da bi Zoran mogao da ubije Jelenu. Bila mu je sve u životu. Ubeđen sam da će istraga odvesti policiju u sasvim drugom pravcu.

(Informer)