Pogledajte govor Ratka Mladića na kraju rata koji nikad nije emitovan u celini (VIDEO)

Suđenje u Hagu

BANjALUKA – Legendarni govor generala Ratka Mladića koji je održan u Vlasenici u oktobru 1995. godine, na samom kraju odbrambenog otadžbinskog rata nikada nije u celini prikazan u medijima. Delovi govora, uglavnom oni na kojima Mladiću drhti glas i gde je jako emotivan, prikazivani su u raznim emisijama i analizama u kojima su hteli da srpskog generala u nekom  lošem svetlu.

Međutim, u tada održanom govoru Mladić je govorio o početku rata, pogibijama srpskih vojnika, oslobođenju Srebrenice. On je pričao čak i o tome kako je sa grupicom vojnika bio 13. jula 1993. opkoljen od strane Muslimana i tome kao je spašen.

KO JE 20 GODINA SKRIVAO OVAJ SNIMAK: Ratko Mladić spasava civile iz Srebrenice i Žepe (VIDEO)

– Ukupno nas je bilo 11 a na nas je nadirala muslimanska Bosanska brigada. Mi nismo imali poginulih ni ranjenih a oni su izbrojali 373 poginula. Tako smo se borili za svoj narod – rekao je Mladić dodajući da se nalazio osam sati u okruženju.

General je rekao da je srpski narod pokazao viteštvo u Srebrenici i omogućio evakuaciju čak i onih koji su „klali srpski narod“.

[adsenseyu1]

– Omogućili smo koljačima iz Srebrenice i Žepe da našim autobusima pređu tamo gde žele – rekao je Mladić i dodao da je to najteže palo majkama ubijenih Srba.

– U petogodišnjem ratu na srpskim prostorima zapadno od reke Drine stvorili smo Republiku Srpsku, ona je okupana u krvi srpske dece, i moramo jasno saopštitičitavom Svetu i pokoljenjima koja iza nas naslediti da znaju da čuvaju tu se ta svetinja srpska izvojevana u neravnopravnoj borbi sa moćnicima i silnicima ovoga sveta koji žele da stave pod noge svakog ko ne misli kako misle oni – rekao je Mladić.

Mladić je rekao da se Vojska Republike Srpske nije uplašila ni NATO bombardovanja i da srpski narod može opstati na ovim prostorima samo ako su složni.

Pogledajte govor koji nikada nije emitovan u celini:

[adsenseyu1]

(Pravda)