POČELO JE: Amerika poslala naoružanje Ukrajini, stiglo 12 aviona „A-10 tanderbolt II“!

avion

Vojno vazduhoplovstvo SAD poslalo je 12 aviona “A-10 tanderbolt II” i 300 ljudi u Nemačku na vojnu vežbu koju bi NATO trebalo da izvede na istou Evropske unije.

Ovi avioni su krenuli iz baze Dejvis-Montan u Arizoni u pravcu baze Špangdelem u operaciji nazvanoj “Atlantska odlučnost”.

Oni će biti pozicionirani na više lokacija u istočnoevropskim članicama NATO, gde će učestvovati u treninzima i vežbama sa saveznicima. Na ovaj način oni će ojačati operabilnost i odlučnost SAD u cilju zaštite bezbednosti i stabilnosti u Evropi.

A-10 avioni su borbeni za blisku podršku kopnenim snagama i među prvima su dizajnirani za tu namenu. Poznati su kao “ubice tenkova” i drugih oklopnih vozila, a koriste se za kontrolu vazdušnog prostora.

Borbeni avioni su počeli da se proizvode sedamdesetih godina prošlog veka, a korišćeni su i u bombardovanju SRJ 1999. godine. Slanje ovih letelica u Evropu poklapa se sa nagađanjima da SAD nastoji da pruži finansijsku i vojnu pomoć za naoružanje i obučavanje vojske u Ukrajini.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(medio.rs)

13 Comments on "POČELO JE: Amerika poslala naoružanje Ukrajini, stiglo 12 aviona „A-10 tanderbolt II“!"

  1. Majku im fašističku prokleta je Amerika ….

  2. Kakvu su ovo kantu poslali?

  3. Видим колико су добри као “убице тенкова” 99-те уништише шест наших тенкова за 78 дана, стварно импозантан успех.Кад су против тако слабе земље каква је била Југославија у то време против Руса боље да и не покушавају ништа, разбиће их.Амери неће да своје људе шаљу у борбу али су зато ради да ако могу гурну све остале

  4. neka ih odmah posalju na front… vec ih ocekuju 🙂

  5. i taj putin ide da pregovara za mirovni plan a ovi brze bolje iskoristavaju primirje za naoruzanje isti scenarij ko devedesetih

  6. Sa njim stize i osiromaseni uranijum …

  7. samo smejte vi videcete to je samo ko predlog ,iljepo znate sa amerima rusi nisu u stanjju da artuju ,putine beri pamet i kuqi bolje

Comments are closed.