“PI*KO JEDNA, SAD ĆEŠ DA VIDIŠ KAKO POLICIJA BIJE”: Snimak policijske brutalnosti tokom racije ŠOKIRAO JAVNOST (VIDEO)

nasilje

FOTO: GRAĐANSKI POKRET URA / YOUTUBE

U crnogorskim medijima objavljen je snimak na kom se vidi kako policajci maltretiraju goste jednog kafića u Ulcinju.

Ovaj snimak koji je nastao prošle godine, ali je sada prvi put objavljen, podigao je pravu buru i šokirao crnogorsku javnost.

Na snimku koji je objavljen na Jutjubu jasno se vidi prekoračenje sile policijskih službenika Vladimira Bakovića, Radovana Milićevića i Zorana Pejovića, prilikom racije u Ulcinju u junu prošle godine.

Oni su nedavno uhapšeni i sa tužiocem su sklopili sporazum u kom su priznali da su više puta zlostavljali građane, ipak i dalje rade kao policajci!

Na snimku, koji je objavio Građanski pokret URA, se jasno vidi demonstracija sile policijskih službenika i njihova neprofesionalnost. Oni su udarali šakama po vratu i rebrima, najviše jednog mladića, a takođe su šutirali i vređali goste u lokalu.

– Policijski službenici su te večeri na građane koji nisu pružali otpor prekoračili upotrebu sile, kao i u mnogim situacijama do sada. Sa snimka se vidi animalno iživljavanje na građanima koji ne pružaju otpor – saopštili su iz URA-e.

Kako prenose “Vijesti”, na snimku koji je objavljen se ne čuje zvuk, ali na originalnom snimku se čuje kako policajci vređaju goste.

“Je*em ti mater, zapamtićeš me ti dobro”, a zatim “pi*ko jedna, sad ćeš da vidi kako policija bija”, bile su samo neke od rečenica koje je policajac Vladimir Baković upotrebljavao tokom racije.

NOVI SKANDAL U BOLNICI: Lekar joj rekao da ima hemoroide i poslao je kući, posle dve nedelje Dragana iz Bora UMRLA JE U NAJSTRAŠNIJIM MUKAMA

CdM: Nadležni starešina misli da je upotreba sile bila opravdana

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima CdM-a, nadležni starešina je nakon incidenta na osnovu iskaza svih policijskih službenika ocenio da je upotreba sredstava prinude bila opravdana.

Međutim, policajci su kasnije priznali izvršenje ne jednog, već više krivicnih dela. “Osnovni sud u Ulcinju doneo je, 7. marta rešenje kojim je usvojio sporazum o priznanju krivice koji je zaključen između tužilaštva i tri okrivljena policijska službenika Vladimira Bakovića, Radovana Milićevića i Zorana Pejovića.

U rešenju je navedeno da je Baković priznao da je počinio sedam krivičnih dela zlostavljanje, Milićević da je priznao da je počinio četiri krivična dela zlostavljanje i Pejović jedno krivično delo zlostavljanje”, saopšteno je CdM-u.

Podsećamo, zbog ovih racija prošle godine protestovali su i Ulcinjani. Oni su tada tvrdili da se policija neprimereno ponašala i lakše povredila nekoliko osoba. Među onima koji su maltretirani bio je i jedan američki državljanin.

Nakon toga, iz Uprave policije je saopšteno da su barski i ulcinjski službenici, radi pronalaska bezbednosno interesantnih osoba, izveli pojačanu kontrolu u ugostiteljskim objektima, a tom prilikom su priveli tri osobe koje su tražili zbog napada na policajca.

“Ukoliko se ispostavi da je bilo koji policijski službenik prilikom policijskih aktivnosti prekoračio svoja ovlašenja, prema njemu će biti preduzete mere i radnje radi sankcionisanja takvog ponašanja”, poručeno je tada iz Uprave policije. I to je jedina informacija koju je javnost znala, dok ovaj snimak nije objavljen.

(Dnevne.rs , Blic/Izvor:  CDM , Vijesti)