PAUCI I INSEKTI će pobeći iz vaše kuće ZAUVEK: PROST I JEFTIN trik koji će Vas rešiti napasti! (INFO)

insekti

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Koliko god čistili i uređivali svoj dom, pauci će uvek naći način da uđu i pronađu mirno mesto gde će plesti svoju mrežu.

Srećom, postoji prirodni i bezbolni način da ih se rešiter!

Ne propustite! Da insekti više nikad ne priđu vašem domu: Samo postavite teglu sa ovim unutra!

Pauci, poput većine drugih insekata ne podnose miris nane. Ova biljka ima jak aromatičan miris koji odgovara ljudima, ali je nepodnošljiva paucima i raznim drugim insektima.

Sve što treba da uradite jeste da u male tegle posadite nanu i strateški ih smestite u ćoškove u kojima inače pronalazite paukovi – to će ih zauvek isterati iz vašeg doma, i što je još bolje, sprečiće nove da uđu!

Pročitajte i  Po ovome ćete ih lako prepoznati: 6 stvari koje osobe sa manjkom samopouzdanja objavljuju na društvenim mrežama
Ako niste tip koji gaji biljke u kući, dovoljno je da nakon sledećeg usisavanja i čišćenja poprskate prostorije u domu osveživačem vazduha s mirisom nane ili možete i sami da napravite potpuno prirodni proizvod za uklanjanje pauka:

Sastojci: 1,5 šoljica vode, pola šoljice alkoholnog sirćeta, 20 kapi eteričnog ulja ljute nane.

Priprema: U bocu s raspršivačem sipajte vodu i sirće, pa dodajte eterično ulje. Mešavinu dobro promućkajte. Poprksajte mesta iza ormara, sudopere, ćoškove u kupatilu, odnosno sva mesta na kojima se pojavljuju pauci.

Pročitajte i  Nisu sve švaleracije iste: Postoji 2 vrste prevare, a ovo je ključna razlika između njih

Ova mešavina neće ubiti insekte, ali će ih držati daleko od vašeg doma.

Postupak ponovite s vremena na vreme kako se ne bi vraćali.

Napomena: Umesto ljute nane možete da koristite i eterično ulje eukaliptusa. Efekat će biti isti, ali nana ima prijatniji, blaži miris.

     

(Dnevne.rs /besnopile.rs /Izvor: 24sata.hr)