PAKLENI PLAN: Evo kako će Zapad ‘srušiti’ Republiku Srpsku i Dodika!

predsednik

Tekst kojim se zločin u Srebrenici definiše kao genocid uskoro će se naći pred Savetom bezbednosti, a potom i u Evropskom parlamentu. Usvajanje rezolucije može da donese velike probleme Rapublici Srpskoj, ali i Srbiji

Rasprava u Ujedinjenim nacijama o rezoluciji o Srebrenici, mogla bi skupo da košta Republiku Srpsku, ali mogla bi da ima i posledice i po Srbiju, koja bi se pored svega suočila sa brojnim zahtevima za naplatu obeštećenja.

[adsenseyu1]

 

Iza usvajanja rezolucije o Srebrenici krije se paklena namera Evrope i Sjedinjenih Američkih Država da konačno sruše RS i njenog predsednika Milorada Dodika. Tekst kojim se zločin u Srebrenici definiše kao genocid uskoro će se naći pred Savetom bezbednosti, a potom i u Evropskom parlamentu.

To će biti udar na Srpsku, smatra analitičar Dragomir Anđelković,ali će i Srbija biti suočena sa ozbiljnim problemima.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

– Sporna rezolucija praktično je zalet za udar na RS. To bi bilo dodatno ohrabrenje protivnicima Srpske za napad i pokušaj urušavanja jer bi u slučaju usvajanja genocidne rezolucije RS postala genocidna tvorevina, koja nema prava da opstane. Zato je ovo ozbiljna pretnja i opasnosti, kojoj je Srbija dužna da se suprotstavi, a koju bi mogle da blokiraju Rusija i Kina – kaže Anđelković.

Ukoliko se Srbija ne usprotivi, ona bi, kako kaže Anđelković, pokazala slabost i defetizam, što bi je kasnije skupo koštalo.

– Tako bi Srbiji bilo otežano da zabrani ulazak Kosova u EU. Osim toga stizale bi nam mnoge potencijalne tužbe protiv Srbije zbog, kako oni tvrde, učešća raznih Srpskih vojnih struktura u Srebrenici, za šta bismo morali da platimo obeštećenje. To bi nas jako pogodilo i na ekonomskom i na geopolitičkom planu – obajšnjava analitičar.

[adsenseyu1]

Šokiraće vas kako zapadne sile, SAD, Nemačka i Velika Britanija, vide budućnost Balkana!

Njegov kolega, Aleksandar Vranješ iz Banjaluke ističe da je, osim teksta rezolucije, važno i kome će ona biti upućena.

Razlika je da li će biti adresirana na Generalnu skupštinu ili na Savet bezbednosti. Ipak smatram da su velike šanse, da Rusija i Kina blokiraju njeno izglasavanje – kaže Vranješ.

Foto: AP/Tanjug

Predsedavajući Predsedništva BiH, Mladen Ivanić, izjavio je da će ovo biti test međunarodnih institucija, ali i da nije siguran da će njeni kreatori naći izbalansirani pristup.

– Da li će naći meru i napraviti rezoluciju koja će biti okrenuta budućnosti ili će je iskoristiti da se BiH vrati u prošlostž? Bojim se da će nas vratiti unazad, ali sačekajmo definitivan papir – kaže Ivanić.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

20 Comments on "PAKLENI PLAN: Evo kako će Zapad ‘srušiti’ Republiku Srpsku i Dodika!"

 1. Nema od genocida nista !

 2. ДРАГАНешковић | 11. June 2015. at 15:45 |

  Сваки план па био он паклен може да се премости, може да се осујети а једини прави одговор те окупационој силеи Југославије и Српског народа је да се како у Србији тако и у Републици Србије истог дана изврши “Референдум” да се ове два патрљка од Српског народа уједини у једну државу, “Државу Србију”. Тај “Референдум” треба да буде 04.07.2015, Субота, и позвати све могуће политичке институције и све новинарске организације са тим да им се плати све оно што они буду тражили да би послали своје легалне преставнике и уложити сав новац у овакву манифестацију каја ће донети коначан позитиван изход за Српски народ.
  Излаз постоји.
  Излаз увек постоји.
  Ово је Почетни иницијални излаз ка уједињење једног доминатног и моћног народа, Српског народа. У свим биткама никад бројност није донела позитиван исход битке, увек је то био ум, мозак, осмишљена општа акција кроз општу народну сједињену добро осмишљену енергију живота, а не смрти. Поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић

  • mocan srpski narod ha ha,ala debila

  • дјордје | 11. June 2015. at 17:52 |

   Лепо речено,истина и тачно! Већи део ”предлога” нажалост свеколиког српског народа је неспојива сама себи.Примера ради недавна рехабилитација Генерала Драгослава Михаиловића је оличење расправе на Тв хепи проф.Антића и задртог буцмастог Ивице, рехабилитација и историја народа у овом случају српског,Дали постоји народ у неслози противуречности у овој мери негди у свету и када се ради о опстанку државе,поштовању,части, моралу(плаћене жене у црном).Дали су оне помислиле на мајке очеве браћу убијених српских војника и др.народа и родбине.Постоји она народна узречица ”Какав народ,таква и власт”у овом случају је другачије! Упозоравајуће и поучне су биле речи пок.др.Арчибалда Рајса после првог великог рата.”Срби чувајте се самих себе”.

   • ДРАГАНешковић | 11. June 2015. at 19:09 |

    Зашто Ви попут свих других говорите у времену који је иза нас, пустимо све шта је био до данас, зашто се само не окренемо садашњости и искључиво се бавимо између себе надметањем и такмичењем ко ће изнаћи најефикаснији начин, најефикаснији ситем изолације свих узрочника нашег осиромашења. Морамо се окрену сами себи и наћи ону изгубљену карику заједништа ка обједиљавању једне моћне опште народне Српске енергије, силе која ће јасно заговорени и зацртани циљ постићи у целости очување, ресторацију и нови истем сервиса свих институција, организација и јавних предузеча од општег јавног Српског интереса. позз.ДРАГАН

    • дјордје | 11. June 2015. at 23:10 |

     У неколико речи-реченица о времену иза само Вас условноно ”Нас”.Олако негирате своје године старости ?! и разумете не познајете историју српског друштва и народа,оца деде,прадеде и уназад предака наших и историје. Наивно упијате у ум речи и пароле ових понизника скоројевића срамоте српског рода.Не мислим да сте рођени Октобра 2000год.,али пустите те год. иза Вас. У своје лично име на просперитет гледајте испред себе.Не окрећисе сине!,Све ће то народ позлатити.

  • Zašto nisi ranije ukljućila um ,mozak ,kulturu ,humanost ,pa agitovala tamo u ratu protiv zla ,koje ste radili .

 3. реф ум лекс | 11. June 2015. at 16:17 |

  наши фотељашки гузичари, иначе, не би, ако икако може да се баве у освојеној фотељи ничим тежим од примања новчаних накнада, и јурења других користи, оно, чисто рекреативно! е, па онда мора међународна заједница да их покрене, али и то бива тек ко кратка узбуна у кокошињцу – мало закокодачу, полети које перо, и опет свако чепрка за себе!
  сачувај боже, биће да ће нам на крају ипак морати послати и каквог окупатора, … само да му профилишу карактер, да не падну у искушење слизавања са овим овдашњим љигама!!!

 4. Nerazumem zasto te poturice ne idu u njihovu domovinu Tursku . Ja ih netrebam u zivotu niti hocu da znam nesto o njima . Jednostavno ih ne zelim videti u zivotu i kraj

 5. ДРАГАНешковић | 12. June 2015. at 07:56 |

  Госпођице Вера, или пак госпођо Вера из Вашег крика осуде јасно се види и уочава замућена свест, судите о нечему, а о томе појма немате. Једино ко Вам ноже помоћи то сте Ви сами себи, Морате се окренути у својем унутрашњем, оној другој Вери, која се не манифестује телесно попут Вас Вера сада, већ само и исклјучиво попут интуиције. Морате се суочити са њом и приватити је као Вашег анђела чувара. Тада ће те успети да тај Ваш оквир разбити, иломити, тај рам у ком сте и све ће вам бити дато а највећи Ваш поклон ће се манивестовати у чистој животној како Вашој тако и општој истини.
  Позз. ДРАГАНБешковић

  • Cika Stevica | 12. June 2015. at 09:42 |

   zoki samo se ti smeskaj , a kad grune gnev izmucenog prevarenog, osiromasenog a ipak mocnog naroda- onda ces se cesati po glavi i pitati “Ko je mene pravio kad sam ovakva p..k.ca”? Upamti Srbi su mocan, slobodarski narod i bice ponovo dokazano da osim slobode sebi, nikome drugom zla ne zele

 6. Lupaju bez veze. Njemačka je najveća genocidna država na svetu pa je danas među najrazvijenijim i uticajnijim zemljama.

  • Jedna NENA | 18. June 2015. at 15:38 |

   Jadran M. Da, ali dali znas koliko je Nemacka pljackala i krala dragocenosti po evropi u drugom svtskom ratu. Zlato, srebro, umetnicke slike iz muzeja, vrednosti i novac od zidova,i sve vredno sto se moglo odneti. Mnoge evropske drzave su bile vrlo bogate u ona vremena pa su imali sta nakrasti i obogatiti se. A ujedno svabe su disciplinovan i vredan narod pa su pljackom i radom postali ono sto jesu.

  • Da Jadrane.Njemacka je napravila genocid nad jevrejima ali ga je priznala i danas je najmocnija ekonomska sila na svijetu.Tvoji ne priznaju genocid u Srebrenici nego se dice krvavim zlocinackim vodjama Ratkom Möadicem i Karadzicem.

 7. Zapadnjačka podvala i sistem kako da u buduće budemo meta islamista. Toliko o njihovim dobrim namerama!

Comments are closed.