OVO SU 4 PRINCIPA BUDUĆE VLASTI: Sastali se Krivokapić, Bečić i Abazović, a ovo je njihov DOGOVOR (FOTO)

Opozicija

Foto: Tanjug

Danas je održan sastanak lidera koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija“ i “Crno na bijelo”, Zdravka Krivokapića, Alekse Bečića i Dritana Abazovića, koje će, kako se čini, konstituisati buduću Vladu Crne Gore.

Kako prenose “Vijesti”, tri lidera su veoma brzo usaglasili nekoliko principa na kojima će počivati buduća vlast.

Prvi princip koji je usaglašen jeste da će nova, demokratska vlast, odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze.

POČINJE KONTROLA I KAŽNJAVANJE! Pooštravanje mera u Srbiji – KRIZNI ŠTAB POSLAO PISMO, VLADA SRBIJE UPUTILA APEL (INFO)

Drugi je da će nova demokratska vlast realizovati sve neophodne reforme kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku pristupila Evropskoj uniji.

Treći, kako navode “Vijesti”, je da će nova vlast biti ekspertska, konstituisana od kadrova koji su stručnjaci iz konkretnih oblasti bez obzira na njihovu političku, versku, nacionalnu ili bilo koju drugu osobenost.

I kao četvrto, nova vlast će u potpunosti biti posvećena poštovanju Ustava i primeni zakona, uz izmene, dopune i reviziju svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući i Zakon o slobodi veroispovesti.

Osim toga, ova tri lidera pružaju ruke predstavnicima manjinskih naroda sa željom da zajednički grade lepšu i prosperitetniju budućnost Crne Gore

 

Dnevne.rs, Blic