Ovo je pravi razlog Blerove posete Srbiji

Razgovori

Prozivanje Aleksandra Vučića povodom aktivnosti Tonija Blera u Beogradu ide veoma lošim smerom, upravo onim koji žele naši neprijatelji.

To što im Vučić u tome pomaže dajući izjave kakve daje pokazuje samo da je on njihov svesni saučesnik u jednom opasnom procesu po srpski narod, ili da je mnogo uplašeniji i izgubljeniji nego što izgleda. Jer, Toni Bler nije u Beogradu da savetuje srpske ministre, niti da pije kafu sa sve debljom Zoranom Mihajlović. On je tu po drugom zadatku, čiji efekti mogu imati za Srbiju teške istorijske posledice. On nije zločinac koga krv nevinih žrtava vraća na mesto zločina, on je plaćeni ubica koji se vraća da završi započeti posao.

Taj posao može se sažeti u samo jednu reč – KOSOVO!!

Da krenemo redom. Bez obzira na iskazanu diplomatsku nepismenost i oslanjanje na isprazne demagoške floskule kao model komunikacije sa biračkim telom, Vučić nije toliko glup da pomisli kako mu saradnja sa Blerom može doneti bilo šta dobro, posebno u smislu rejtinga do koga toliko drži. Najbolji dokaz za to je Vučićev pokušaj da kontakte sa Blerom održi u strogoj tajnosti, što mu, doduše, nijednom nije uspelo, ali to više govori o „sposobnosti“ njegovih tajnih i organizacionih službi, kao i odnosima u samoj vladi. Namera da izbegne publicitet u vezi Blera je očigledna, ma koliko njena realizacija bila traljava.

[adsenseyu1]

Zašto se onda viđa sa ovim sinonimom savremenog srpskog stradanja, čovekom kome srpska krv još uvek curi iz svakog podmuklog osmeha. Odgovor je jasan. NAMETNUT MU JE! Nametnuli su ga oni isti koji su nas bombardovali, okupirali, ali ne i razdrobili kako su želeli. Oni isti koji su Vučića doveli na vlast u zamenu za apsolutnu poslušnost i čiji je Bler nameštenik kao i Vučić, mada očigledno na višoj instanci. Njima je rasplet za Kosovo previše spor u svetlu novih geopolitičkih okolnosti vezanih za sve evidentniji rat sa Rusijom. Otuda se aktivira radikalniji scenario.

Logično je očekivati da se taj radikalni scenario poveri čoveku koji je uspešno vodio prošli na istom prostoru. Ništa normalnije od toga. Zato nije zgoreg podsetiti one koji, namerno ili slučajno, kratko pamte, da je Toni Bler bio glavni jastreb u lobiranju da se Srbija nađe na meti NATO-a, kao i vodeći zagovornik kopnene intervencije na Srbiju. Mogao bi o tome dosta da kaže, gospodin Veljko Odalović koji je u to vreme, kao načelnik Kosovskog okruga, imao brojne kontakte sa službenicima zapadnih diplomatija od kojih neki nisu mnogo cenili Blera, ali to nije ni toliko bitno. I javni istupi Blera iz tog vremena dovoljno govore. Solana jeste povukao oroz, ali je Bler namestio nišan.

tony-blair_1805556c

Zna se i to da je za svoj anti-srpski trud Bler bogato nagrađen od albanskog narko-biznisa, kao i da je nosilac najvećih priznanja šiptarske paradržave. A tu su i prateće prinadležnosti. Recimo, njegova supruga Čeri tokom 2010. godine primila je od albanskog tajkuna Rezarta Tačija 200.000 dolara kako bi ga posetila u njegovoj kući u Tirani. Šta mislite, zašto?! (1)

Ne treba smetnuti s uma ni to da je znatno pre nego što se približio Vučiću, Bler postao savetnik albanskom premijeru Ediju Rami, a da je susret Vučić-Rama došao posle prvih kontakata Vučića i Blera u Londonu. (Postaje jasno šta je Vučić nedavno tražio u glavnom gradu Britanije a da ga nije primio niko od britanskih zvaničnika ni u približnom diplomatskom rangu). Sva diplomatska poniženja koja nam je priredio Rama aminovao je lično Vučić. On ga je pozvao, ugostio, a zatim, jeftino glumeći uvređenog plemića, navodno začuđenog „prostotom“ svog gosta, dozvolio mu da svoje antisrpske stavove iznosi kako u Beogradu, tako i preševskoj dolini.

[adsenseyu1]

Dakle, Bler zapravo medijski i organizaciono vodi projekat proterivanja Rusije sa Balkana. U tom projektu radikalizacija kosovskog pitanja (statusa) biće inicijalna kapisla koja će pokrenuti sukobe iz kojih će se ići na zaokruživanje Velike (Prirodne) Albanije, kao glavnog oslonca evro-atlantizma (odnosno osovini London-Vašington).

Bler je tu da Kosovo pogura u fazu kada će „spajanje sa Albanijom“ izgledati kao jedini logičan korak iza koga dolazi i pripajanje ostalih albanski etnički zaokruženih teritorija u regionu (Makedonija, Crna Gora, Jug Srbije). Otuda „iseljavanje Albanaca“ koje treba da pokaže nekompetentnost sadašnje kosovske vlasti i kosovske Albance usmeri na Ramu kao prirodnog vođu. U takvom projektu treba da sarađuje Vučić. I on će to učiniti! Prihvatanje tranzita kosovskih Albanaca kroz Srbiju, prodaja vojnih efektiva, nove optužnice nad srpskim generalima koje stižu sa Kosova, samo potvrđuju kretanje događaja u ovom smeru.

To je suština!! Predavanje gomili danguba i poltrona koji su zaseli u fotelje ministara samo je maska. A bar ih Bler i Vučić imaju koliko hoćete!

(Koreni.rs)

5 Comments on "Ovo je pravi razlog Blerove posete Srbiji"

 1. Ref Um Lex | 5. March 2015. at 22:12 |

  читао сам само до момента гдје тврдиш како није успјело прикривање блерове посјете … и нашао да немам разлога даље читати!
  то скривање је чиста глупост! на крају крајева, види чуда да то открије б92, а не нпр. шешељ ( како је неко већ прокоментарисао).
  даљи коментар, који полази од те премисе, вјероватно не вриједи ни читати, јер је за претпоставити ‘навраћање воде на млин’ који је блерова банда направила!!!

 2. AKO SE ODRŽI KOGRES , SVE ĆE KRENUTI NA BOLJE ZA NAROD SRBIJE.

  UNIJA PRONALAZAČA SRBIJE I DIJASPORE

  ‘’TESLINO JEDINSTVO’’ Matični broj: 08906505, PIB: 106239579, Delatnost: 9499 i tekući
  račun 340-11003650-20

  22304
  Novi Banovci, Fruskogorska 76

  POKRETANJE
  INICIJATIVE ZA ODRŽAVANJE KONGRESA PRONALAZAČA SRBIJE I

  NJIHOVO UMREŽAVANJE SA DIJASPOROM

  Pronalazači su blago Srbije! Oni šire naučnu i tehničku kulturu naroda!

  Poštovani
  pronalazači, naučnici i prijatelji kreativnih stvaralaca,

  Naučna i tehnička kultura predstavljaju
  osnovu svih kultura. Zbog toga pronalazači u Srbiji treba da se umreže i udruže
  u jedinstvenu organizaciju koja će delovati na celoj teritoriji naše zemlje. Ta
  organizacija bi se povezala sa našom dijasporom iz celog sveta, kao što je slučaj u mnogim evropskim
  državama, u cilju inovativnog privrednog razvoja i zapošljavanja naše omladine.
  Sa tim ciljem vas molimo da podržite ovaj ANTIKRIZNI PROGRAM INOVATIVNOG PRIVREDNOG RAZVOJA i umrežavanja pronalazača SRBIJE I DIJASPORE.

  Unija pronalazača Srbije i dijaspore ”Teslino
  jedinstvo” predlaže da zajedničkim snagama sastavimo efektivne zakone o
  patentima u Republici Srbiji, koji će
  obezbediti:

  1. da pronalazač, izumitelj bezuslovno dobije novčana sredstva za izradu prototipa prijavljenog pronalaska u roku od 90 dana od
  dana prijavljivanja i da to bude transparentno, u cilju zapošljavanja naših građana
  širom Srbije, kao i povratnika iz dijaspore,

  2. da prijava bude bez plaćanja takse sve dok pronalazak ne uđe u proizvodnju,

  3. da pronalazači u Srbiji i iz
  dijaspore imaju ista prava kao i investitori za subvencije pri
  zapošljavanju radnika na svojim pronalascima, jer pronalazač
  investira najvažnije, a to je
  znanje.

  4. da
  država opredeli novčana srestva iz
  budžeta za svaku radnu godinu, jer patent u proizvodnji otvara nova radna
  mesta, podržava sklapanje brakova,
  podstiče rast nataliteta i puni budžet države.

  5. da se prava pronalazača izjednače sa pravima
  sportista, da pronalazači steknu
  prava na nacionalnu penziju, kao i drugi zaslužni građani, koji su dali
  svoj doprinos nacionalnom prosperitetu države Srbije.

  6. da memorandum pronalazača bude u stilu znaka Republike Srbije, Nikole Tesle i
  Zemljine kugle i da se primenjuje u svim regionalnim jedinicama na celoj
  teritoriji naše države, a da diplome, zahvalnice i medalje budu dizajnirane u
  istom stilu.

  7. da na
  izložbama patenata i na sajmovima bude
  jedinstven prostor za sve pronalazače iz Srbije i dijaspore sa jedinstvenim simbolima, bilo gde u svetu da
  izlažu.

  8. da se za pronalazače osnuje kancelarija
  na ministarskom nivou i da 5 godina budu oslobođeni od poreza na dobit. Na taj
  način država bi pomogla pronalaske od početka njihove proizvodnje, jer je
  poznato da se pronalazak razvija ispred nauke sve dok se ne dokaže u praksi. Pri
  tome, prioritet će biti na uvođenju patenata u privredu Srbije, čime će se
  podstaći privredni razvoj i smanjiti odliv mozgova iz naše zemlje.

  U cilju
  sprovođenja navednog potrebno je održati Prvi kongres Unije pronalazača Srbije
  i dijaspore „Teslino jedinstvo”.

  Poštovani
  pronalazači i prijatelji, molimo Vas da podržite potrebu za održavanjem ovog
  kongresa pronalazača, kako bi u funkciji razvoja Srbije naše patente ponudili tržištu i omogućili njihovu proizvodnju, čime
  će se dati doprinos otvaranju novih radnih mesta i razvoju naše države.

  Autor projekta Ostoja Rajić
  zaštićeno autorsko pravo u ZIS BEOGRAD SRBIJA

 3. дјордје | 6. March 2015. at 00:51 |

  Не желим и нисам читао шта већ пише .Довољно је пресликати мали део овог монструма у великог вучићевог пријареља. Овај предсердник владе заслужује двојицу Веље Илића слабоумних багериста Джоа да руше власт неког датума и године,и сигурно никад толико исконске мржње према ближњем свом као тада марта месеца! Које куде Сербио! давно си заспала, давно давно,и свесно нестајеш на срамоту власти и народа који те је изгласао,а на жалост оних који су те вековима стварали,чинили

 4. Jotanović Rodoljub | 6. March 2015. at 16:45 |

  Mislim da je Vučić ucenjen.Zaprećeno mu je da će mu ubiti člana porodice ako ih nebude slušao.

  • sumadinac | 7. March 2015. at 13:16 |

   Ako se Vucic plasi neka da ostavku pare sto je opljackao o naroda ima dovoljno pa neka bezi na neko pusto ostrvo ali nije to tako lako on mora da izvrsi sto mu je naredjeno pa ce oni sami da ga skinu kao Milosevica .toga se on plasi,

Comments are closed.