OVO JE POSLENJI KOVID PRESEK: Da li ćemo suzbiti pandemiju ili idemo na novoj KORONA EKSPLOZIJI (INFO)

VEST

Dnevne.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.504 osoba, njih 203 bilo je pozitivno, dok su nažalost preminule dve osobe.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut” na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalaze 25 pacijenta, juče smo ih je bilo 22.

Podsetimo, juče je od korone preminula jedna osoba, a poslednjih dana svedoci smo kako nam kriva dramatično skače – juče smo imali čak 245 pozitivnih od 6.428 testiranih osoba za 24 časa, što je za 100 više nego dan pre, kada se broj duplirao u odnosu na prethodni korona presek.

Dakle, u ponedeljak smo imali 67 novozaraženih, u utorak beležimo skok na 152, a u sredu na čak 245!

Zbog pogoršane epidemiološke slike u Srbiji, sutra zaseda Krizni štab za borbu protiv korona virusa, a moguće je razmatranje 5 novih mera.

PROČITAJTE JOŠ  LONČAR NAJAVIO KRAJ EPIDEMIJE U SRBIJI: Ministar zdravlja izašao u javnost sa najnovijim informacijama

Sudeći po jutrošnjim izjavama članova Kriznog štaba, to bi moglo da bude – obavezno nošenje zaštitnih maski i na otvorenom kada dolazi do kontakata; okupljanja da se smanje sa 30 na maksimalno 5 osoba ili na popunu zabranu okupljanja; lokalne zabrane kretanja, ne u ceoloj Srbiji; zatvaranje bioskopa i pozorišta i rigoroznije mere za ulazak u Srbiju.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je jutros da lokalni krizni štabovi više neće moći da izdaju specijalne dozvole sugrađanima da prave proslave, veselja.

 

Dnevne.rs, Blic

Be the first to comment on "OVO JE POSLENJI KOVID PRESEK: Da li ćemo suzbiti pandemiju ili idemo na novoj KORONA EKSPLOZIJI (INFO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*