OVO JE POSLEDNJA ŽELJA MARINKOVIH RODITELJA Oprostićemo se od sina pesmom iz Ranjenog orla koju je on pevao (VIDEO)

glumac

Foto: jutjub printskrin

Na komemoraciji će biti pušten snimak numere koju pokojni glumac peva u komadu „Brod plovi za BG“, kao i sevdalinka „Kradem ti se u večeri rane“ iz „Ranjenog orla

Na komemoraciji povodom smrti Marinka Madžgalja, koja će biti održana u Ateljeu 212 u utorak, biće prikazani inserti sa dve numere koje je otpevao preminuli glumac.

Prva je pesma „Kradem ti se u večeri rane“ bosanskog pevača Himze Polovine, koju je Marinko snimio za potrebe serije „Ranjeni orao“, gde je i sam glumio. Druga pesma, po želji Madžgaljevih roditelja, biće numera Zdravka Čolića „Svadbarskim sokakom“, čiji je autor Đorđe Balašević. Ona je izvedena u predstavi „Brod plovi za Beograd“, u kojoj glumci pevaju za publiku i slave doček Nove godine.
– Marinko je u „Brodu“ igrao više od 20 godina. Dolazio je i pevao s nama i kad nije bio član kuće. Ovo je ogroman gubitak za nas – rekla je Gorica Popović.

[adsenseyu5]

Budući da je glumac obožavao muziku i da je često imao uloge na filmu i u pozorištu u kojima je pevao, njegovi roditelji su izrazili želju da na komemoraciji budu prikazani upravo ti inserti. Pored toga, na poslednjem pozdravu Marinku Madžgalju u utorak na sceni „Mira Trailović“ njegovi bliski prijatelji i kolege održaće oproštajni govor, nakon čega će glumac u 14 časova biti sahranjen na Novom bežanijskom groblju.

Podsetimo, Madžgalj je preminuo u subotu po podne u Beogradu, posle osam meseci borbe sa opakom bolešću.

U manastiru Ostrog
KRSTIO SE 20 DANA PRED SMRT

Pokojni glumac se dvadesetak dana pre nego što je preminuo krstio u manastiru Ostrog, a za kuma je uzeo kolegu Dušana Kovačevića. Poslednjih nekoliko meseci života Madžgalj je proveo u Crnoj Gori, a tek kad mu je pozlilo, vratio se u Beograd, gde je izdahnuo.
– Naravno da sam pristao. Otišli smo u manastir Ostrog i obavili čin krštenja. Nisam ga pitao zašto je baš tada odlučio da se krsti, jer je to njegova lična stvar – rekao je za medije Kovačević.

Poslednja pesma
OTKAD TE NEMA

Marinko je snimio pesmu „Otkad te nema“ autora Zorana Simjanovića za predstavu „Male tajne“ i ona će biti emitovana tokom komemoracije u Ateljeu 212. Inače, komad Gorana Markovića je poslednja premijera koju je Madžgalj odigrao.

„Svadbarskim sokakom“

Krenem katkad slučajno il‘ ne
u onaj sokak kojim svadbe prolaze
do tog ugla brojim korake
a od tog ugla dalje brojim poraze
Obično noću kad je vetrovito
samoća napusti svoje korito
uzalud mijenjam adrese
sam crni vrag mi je donese tu
I vješto smislim nesto utješno
u tom sam dobar, kažu, to najbolje znam trudim se, ne uvijek uspješno
tragove svoje da sam sebi zavaram

[adsenseyu1]

Kradem ti se u večeri rane

Kradem ti se u večeri
u večeri pod pendžere
da ti bacim struk zumbula
nek ti cvijetak prozbori
koliko te silno ljubim
Aman, mrijem, dušo, za tobom
koliko te silno ljubim
aman, mrijem, dušo, za tobom
Ti ne haješ za bolove
za bolove srca moga
cvijet vene, mlad se suši
sevdah ode u nevrat
Alah nek ti drugog dade

(Ivan Ercegovčević/kurir.rs)