Ovo je duša fudbala za koju se treba boriti! Svetski mediji pišu o Zvezdinom šamaru velikom Liverpulu (FOTO)

fudbal

Foto: Tanjug/AP

Zvezdana noć na Marakani kao da još nije prošla

O pobedi Crvene zvezde nad Liverpulom bruje i svetski mediji, koji su u neverici ispratili nesvakidašnji podvig ekipe Vladana Milojevića.

Primera radi, ESPN je trijumf srpskog šampiona predstavio kao esenciju sporta, naročito u momentu kada se najavljuje osnivanje Evropske Superlige od 2021. u kojoj timovi poput Zvezde neće imati šta da traže u društvu prebogatih.

Foto: ESPN

– Crvena zvezda nije ostvarila ovako značajnu pobedu od 1991. godine i vreme za ovako nešto nije moglo da bude bolje. U nedelji kada su velikani saopštili da planiraju da osnuju novu “Superligu”, srpski šampion je pružio demonstraciju svega šta sport ne sme da izgubi – navodi se u uvodu ESPN članka, uz poruku da se za dušu fudbala vredi boriti.

Miror o šoku koji je doživeo Liverpul Foto: Miror

BBC je potencirao da je Liverpul prvi put u istoriji izgubio na tri vezana gostovanja u Ligi šampiona, dok je San poručio da ekipu sada čeka paklena borba za prolazak u drugu fazu.

 

 

Independent već dovodi u pitanje dalji plasman Foto: Independent

Foto: Lekip

Foto: Indeks

Sa druge strane, Miror se već bavi predikcijama kako Liverpul može da prođe dalje, iako ga čekaju susreti sa Napolijem i PSŽ-om do kraja…

I Lekip je odao priznanje Zvezdi, takođe dodajući kako se sada u grupi sve menja, što će posebno prijati PSŽ-u.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)