Ovako se slavni Rade Šerbedžija se oprostio od svoje voljene Milene Dravić: “Želela je da zagrli ceo svet…”

rade

Foto: Beta

– Dve i po godine, otkako se Milena razbolela svi smo se trudili da joj pomognemo, da joj u nečemu olakšamo – ispričao je za 24sata Rade Šerbedžija (72).

Glumac nam je otkrio da ga je jako pogodila vijest o smrti Milene Dravić. Glumačka legenda jugoslovenskih prostora napustila nas je noćas u 79. godini.

– Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu, a pre svega toga jednog velikog i iskrenog prijatelja. Vest me zaista pogodila, nedostajaće mi – rekao je Šerbedžija.

Glumac je svojoj, kako sam kaže, celoživotnoj prijateljici, napisao i poglavlje u njenoj monografiji.

– Milena je bila filmski aktivista, uvek na svom zadatku. Spremna, odlučna i hrabra. Uvek na strani slabih i nesrećnih.

Uvek protiv nepravde i uvek protiv gluposti. I protiv vlasti kao takve. Kao prava heroina znala je uvek da stane na stranu svog naroda i svoje publike – utvrdio je Rade kako će se prisećati glumačke dive.Milena je, kaže, želela da zagrli ceo svet jer se samo tako osećala srećnom.

NISU IMALI DECU, ali je jedna devojčica bila centar njihovog sveta: Milena i Dragan o njoj su govorili S VELIKOM LJUBAVLJU

– Blagost naše Milene dolazila je od njene detinje zaigranosti životom. Uvek je bila spremna da se igra, da mašta i da iznova sanja. Svojim toplim dlanovima grlila je svaki novi dan i svaki novi film – ističe glumac.

Milenu, uveren je, nikada nećemo zaboraviti.

– Njeno filmsko lice treperi u našim sećanjima. I kada zatvorimo oči, hiljade malih celuloidnih kvadratića namiguje njenim plavim očima i ne da nam da ostarimo. To je večni film koji nam je svojim licem podarila – zaključio je Šerbedžija.

(Dnevne.rs /Izvor: espreso.rs)