OTVORENO PISMO VESNE DEDIĆ HEJTERIMA: “MAJMUNE, ti što pljuješ trudne pevačice, književnice, glumice… a kriješ se kukavički”

voditeljka

Foto: telegraf

Isprovocirana negativnim komentarima na račun Ane Nikolić, ali i drugih poznatih žena, novinarka i književnica Vesna Dedić je na svom blogu objavila otvoreno pismo u kojem je žestoko isprozivala “kukavice koji pod lažnim imenima ostavljaju pljuvačke komentare na internetu”. 

Otvoreno pismo Vesne Dedić prenosimo u celosti:

[adsenseyu5]

PISMO MAJMUNU

… Ne mogu da napišem na početku pisma ni dragi ni poštovani jer ti si majmun. Ne znam da li si ikada bio u bioskopu, pozorištu ili pročitao neku knjigu. Ipak, verujem da znaš da većina ljudi poštuje glumice, pevačice, novinarke, književnice jer im svojim pesmama, knjigama, filmovima, predstavama i emisijama ulepšavaju život. Ali,ti to ne gledaš tako. Kao što sigurno prezireš da propuštaš pešake na ulici prezireš i kada bilo koja od tih žena nešto kaže,a da tebi nije po volji. Umesto da uzmeš da pročitaš knjigu koju je neka od njih napisala ili odeš u pozorište da je vidiš kako glumi ti pišeš po portalima komentare prepune govora mržnje. Znaš, trebalo bi da bude kažnjivo kada se rugaš damama koje ne poznaješ i nazivaš ih odvratnim feministkinjama, alkoholičarkama, kurvama, glupačama koje treba linčovati ili bar silovati.

UŽAS U CRNOGORSKOM LETOVALIŠTU: Polupali sva stakla na vozilu BG tablica, a onda čekali vlasnika da mu OVAKO POMOGNU (FOTO)

Majmune, ja sam morala tebi da se obratim u trenutku kada si nedavno poznatu pevačicu čiju je fotografiju posle porođaja suprug postavio na instagram nazvao debelom nakazom, odvratnom kučkom koja treba da se iseli iz zemlje koliko je ružna! Majmune, ti njene pesme možeš da ne voliš i da pišeš detaljno zbog čega ti se ne sviđaju, ali ona je u trenutku kada je rodila dete svom suprugu najlepša. Ti više voliš da gledaš slike našminkanih porodilja umesto majke kojoj se vide na licu tragovi bola?

[adsenseyu1]

Ti, kao prosečan majmun sigurno znaš iz istorije imena dobro udatih Srpkinja, imena snajki Obrenovića i Karađorđevića, Titovih ljubavnica i žena, kao i starleta koje se kite imenima aktuelnih političara.Ti ne znaš niti te se tiče ko je Jelisaveta Načić, Danica Tomić, Marija Magazinović, Draga Ljočić, Ksenija Atanasijević…/uzgred bile su neopisivo lepe/pa pljuješ sve žene koje su se usudile da karijeru i ime naprave sopstvenim učenjem, trudom, snagom volje i talentom.

RIJEČANIN ZAPALIO CELU HRVATSKU: Ne volim jagnjetinu, briga me za Tompsona, NEMAM NIŠTA PROTIV SRBA!

Ja razumem da ti voliš da čitaš novine u kojima je sve crno, da za tebe sve što se desi ne valja i da imaš razlog koji te tera da svačiji uspeh izvrgneš sumnji, a svačiju pobedu podsmehu. Ti, kao prosečan majmun sigurno i ne čitaš tekstove već ti naslov i slika služe da iskoristiš mogućnost da kukavički, pod lažnim imenom i bez ikakvih posledica određuješ meru svačijeg uspeha. A tvoj uspeh je što imaš kome da se rugaš do mile volje, a nećeš popiti ni šamarčinu?

A zašto ja tebi majmune pišem? Zato što mi se ovih dana vrzma refren pesme “Jer majmun radi što majmun vidi” i što verujem da će majmuna biti sve više ako im se ne stane na put. I zato što verujem da je najbolja taktika protiv svih majmuna da ga udariš po džepu. Predlažem da se svaki komentar ispod teksta na portalu o bilo kojoj ženi koja ima svoju profesiju na koju plaća porez naplaćuje jedan dinar ako sadrži govor mržnje. Ceo prihod da se uplati za pomoć deci koju je neki majmun napravio i zaboravio da postoje.

HOROSKOP VAM OTKRIVA KAVI ĆETE BITI U STAROSTI: Devica će biti matoro gunđalo, Ovan vrlo aktivan kao i u mladosti!

Ja sam protivnik zabrana. Zato,piši i dalje, ali plati porez na mržnju ili bar budi muško i stani ispred brata, oca, majke, kćerke, sina ili muža one kojoj se rugaš da te bar pljunu… pa ti meni da pišeš kakav je osećaj, čak i kada nema svedoka takve uvrede. Majmune…

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/izvor:vesnadedic.rs)

[adsenseyu2]

1 Comment on "OTVORENO PISMO VESNE DEDIĆ HEJTERIMA: “MAJMUNE, ti što pljuješ trudne pevačice, književnice, glumice… a kriješ se kukavički”"

  1. Госпођо, много тога исприча а ништа не рече озбиљно и вредно, сем адвокатисања за тамо неку певаљку. Можда си хтела да кажеш нешто о себи, али не треба, позната си по нечему што ти цениш а други се стиде, па твоје писање пре свега је неозбиљно и увредљиво. То што испаметова не даје ти ни лик ни сигурност када је у питању истина, а писмо мајмуну говори о теби а не никако отом мајмуну кога само ти познајеш. Од тебе се нешто овако није очекивало-водитељко…

Comments are closed.