OTKRIVEN RAZLOG ODUGOVLAČENJA ISTRAGE UBISTVA PEVAČICE: Da li mislite da je ovo pametna taktika?

pevacica

Foto: fejsbuk

I nakon 25 dana intenzivnog rada policije, nije rasvetljeno ubistvo pevačice Jelene Krsmanović Marjanović.

“Policija se prvi put posle 20 godina susreće sa ubistvom u kojem nema DNK tragova i trenutno ne raspolaže podatkom ko je ubica Jelene Marjanović”, rekao je kriminolog Božidar Spasić.

[adsenseyu5]

Prema njegovim rečima, policija sada mora da radi “pešice” i ide sa beležnicom od kuće do kuće. Govoreći o toku istrage i o činjenici da je od ubistva prošlo 25 dana, Spasić je napomenuo da je i odugovlačenje deo kriminalističke taktike koja treba da dovede do toga da ubica “pukne”.

On smatra da bi Jelenin suprug, da je imao neka saznanja, do sada progovorio i podseća da je policija iz kuće uzela sve što je mogla. Spasić je mišljenja i da bi policija trebalo da proširi krug ljudi koje će ispitati.

“Očekujem da neko pukne, moramo dobiti priznanje”, dodao je Spasić i pozitivno ocenio rad policije i pohvalio to što bez pouzdanih dokaza ne idu grlom u jagode. Kako je naveo, ostaje stav da je pevačica poznavala ubicu, da mu je slobodno prišla, da su se svađali, da ju je odgurnuo i zatim ubio palicom. Spasić je dodao da je nasip u naselju Crvenka u Borči tako postavljen da je ubica mogao da ostavi prevozno sredstvo na putu i tako pobegne sa mesta ubistva.

[adsenseyu1]

Prema njegovim rečima, intersovanje medija je svojevrsni pritisak da se ne na ovo ubistvo ne zaboravi, ali da se preteralo sa pisanjem o porodici svirepo ubijene pevačice.

Spasić je istovremeno ocenio da više mediji vrše pritisak na policiju, nego porodica.

(Pink)