OTKRIVAMO ŠOKANTNU IZJAVU JUSUFSPAHIĆA IZ 2003: Tito je umro kao musliman, evo kako…! (VIDEO) (FOTO)

ispracaj

Foto: jutjub printskrin

BEOGRAD – Doživotni predsednik SFR Jugoslavije, Josip Broz Tito, koji je preminuo 4. maja 1980. godine, umro je kao musliman, tvrdi u intervjuu koji je tadašnji muftija Islamske zajednice Srbije Hamdija efendija Jusufspahić 2003. godine dao Radio Beogradu.

Intervju sa poglavarem islamske zajednice, koji je preminuo 31. marta ove godine, emitovan je u radio emisiji “Govori da bih te video“, u sredu 25. maja ove godine, na Drugom programu Radio Beograda.

Jusufspahić je izjavio da je za Titovo navodno prihvatanje islama saznao kada je došao da se upiše u knjigu žalosti.

“Kada je umro Tito, zajedno smo išli ja i ambasador Alžira Abdul Hamid Adžali da se upišemo u knjigu žalosti. Taman kad smo došli tamo, ugledao me je Veljko Badurina, valjda se tako zvao, njegov šef kabineta ili lični sekretar i on priđe meni i čestita mi.

[adsenseyu1]

Pitam ja njega šta mi česititaš, čovek umro. Kaže, umro je u vašoj veri, čitajući Kuran”, naveo je u tom intervjuu Jusufspahić.

Foto: novaborba

Kao dokaz toga, ambasador mu je rekao da obrati pažnju kada Tita budu sahranjivali, jer će pisati samo ime, prezime, godina rođenja i godina smrti, kako se muslimani sahranjuju.

[adsenseyu1]

“U bolnici u  Sloveniji na njeogovom stolu pored njega nijedna druga knjiga nije bila osim prevoda Kurana”, kaže Jusufspahić.

Kompletan intervju koji je emitovan 25. maja ove godine možete poslušatiOVDE.

(Dnevne.rs /Izvor: EPK)