Otkrivamo 6 razloga zašto pucaju i najčvršće veze

par

Foto: pixabay /Dnevne.rs

Moguće je da partneri, pa čak i ako nije velika razlika u godinama među njima, jednostavno žele drugačije stvari. Odnosno, možda čak i žele iste stvari, ali ne u isto vreme

Mislili ste da je vaša veza savršena i da ste pronašli srodnu dušu… Ili su barem stvari tako skladno izgledale spolja. Ali ako je i u vašem odnosu prisutan neki od sledećih scenarija, stvari su potpuno jasne.

Različite životne vrednosti

Samo zato što neki par dobro izgleda zajedno ili uživa u međusobnom društvu, ne znači nužno i da su na istoj talasnoj dužini iza zatvorenih vrata. Ako je jednom partneru važnija karijera od privatnog života i porodice i jedna osoba želi da zasnuje porodicu, dok partner za to ne želi ni da čuje, svakako će doći do žestokih nesuglasica koje će rezultirati krahom veze. Jednom kada uplovite u vezu, najbolje je da ove stvari raspravite na samom početku, pre nego što veza postane ozbiljna.

Nemogućnost nošenja sa stresom

Ako želite da budete u ozbiljnoj vezi s nekim, morate da budete spremni da partneru budete potpora i uteha, a posebno u izvanrednim, teškim i stresnim trenucima.

[adsenseyu1]

Čak i u vezi u kojoj su partneri uspešno prebrodili neke teške trenutke može da se dogodi da jedan od partnera pri nekoj od idućih stresnih situacija jednostavno shvati da više ne može da se nosi sa takvim situacijama.Pokazatelj dobrog odnosa nisu oni prijatni i veseli trenuci, već upravo oni teški. Ukoliko par za vreme njih bolje komunicira, veće su mu šanse da prebrodi svenesuglasice i teškoće.

Divorce, Parents, Child, People, Family, Sadness

Vremenski disbalans

Kaže se da u ljubavi godine nisu važne. Ali moguće je da partneri, pa čak i ako nije velika razlika u godinama među njima, jednostavno žele drugačije stvari. Odnosno, možda čak i žele iste stvari, ali ne u isto vreme. A kada su partneri na različitim tačkama u životu, samo je pitanje vremena kada će veza među njima da pukne.

Nedostatak poverenja

Manjak poverenja je jedan od glavnih uzroka raskida veza. Kada jedan partner prevari drugog, poverenje može da se uruši kao kula od karata. A onda je teško nazad. Prevarena osoba se oseća izdano, nesigurno, iznevereno, povređeno, usamljeno, i potrebno je jako mnogo vremena da ponovno stekne poverenje, ako joj to ikad uopšte pođe za rukom.

[adsenseyu1]

Različiti životni stilovi

Jedan partner obožava izlaske, dok je drugi najsrećniji kada sedi kod kuće. Jedan voli da potroši teško zarađen novac i da se počasti, dok je drugi izuzetno skroman. Dok je veza na početku, verovatno ćete stalno pronalazitikompromise, ali kako vreme bude prolazilo, sve ćete teže podnosi međusobne razlike.

NEprava osoba

Koliko god to tragično i nesrećno zvučalo, ponekad se jednostavno dogodi da se osoba jednog jutra probudi i shvati da partner s kojim je u vezi jednostavno nije onaj pravi. Možda imate slične poglede na život i volite slične stvari, od života više manje želite isto, ali to jednostavno nije to. Ako imate od početka osećaj da jednostavno vaš partner nije onaj pravi za vas, koliko god bilo teško, priznajte to i sebi i njemu. Bolje sada nego možda godinama kasnije, kada budete u braku, možda i roditelji.

(cosmopolitan.hr)