OTAC ŽELJKO KRSTIO MARINKA PRED SMRT: U očima sam mu video suze i želju za životom

Željko Ćalić

Foto: Privatna arhiva

Glumac Marinko Madžgalj (37) krstio se dvadeset dana pre smrti, a otac Željko Ćalić iz manastira Ostrog za „Blic“ priča kako je glumac hrabro izdržao sam čin krštenja.

– Kada je Marinko došao u manastir, moram da priznam da ga nisam prepoznao. Od onog momka koga sam poznavao ostala je samo senka. Bio je slab. Jedva je stajao na nogama. Tek kada sam pročitao ime i prezime, shvatio sam da se radi o tom divnom čoveku – priseća se otac Željko Ćalić dana kada je prilikom grupnog krštenja krstio i poznatog glumca.

– Bilo je potresno gledati ga kako se tako slab hrabro drži tokom celog čina krštenja. U jednom trenutku sam primetio da jedva stoji na nogama. Činilo mi se da njegovu tako malu težinu noge ne mogu da iznesu. Imao sam utisak da bih mogao da ga celog obuhvatim jednom rukom. U momentu dok smo čitali molitve susreli su nam se pogledi. Oči su mu bile pune suza – potreseno nam priča otac Željko.

[adsenseyu1]

On kaže da je glumcu porodica pružila veliku podršku.

– Oko Marinka je stajala njegova porodica, otac, stric i kum. Pridržavali su ga… Sve su činili da mu olakšaju. Pitali su i šta bi još mogli da učine da mu bude bolje. Zanimalo ih je kako mogu da dođu do osveštanog ulja koje pomaže bolesnima. Objasnio sam im šta sve treba da urade – priseća se otac Željko Ćalić, i dodaje da se Marinko interesovao za ponovni dolazak u manastir, što nažalost, nije dočekao.

Otac Željko kaže da glumac do tada nije znao mnogo o veri, ali je zato toga dana stalno ponešto pitao.

– Zanimalo ga je koje bi molitve mogao kod kuće da čita… U očima sam mu video želju za životom – tiho priča otac Željko.

Marinko Madžgalj oboleo je od raka pankreasa pre manje od godinu dana. Posle operacije u avgustu prošle godine potpuno se povukao iz javnosti, a poslednjih meseci je živeo u Podgorici. Tri nedelje pred smrt zamolio je svog prijatelja i kuma, glumca Dušana Kovačevića, da ga krsti.

– Samo me je pozvao i rekao da želi da ga krstim. Nisam pitao zašto. Marinko je verovao da će mu biti bolje. Svi smo verovali u njega, nadali smo se. On se nikada nije predavao – ispričao je za „Blic“ Dušan Kovačević.

[adsenseyu1]

(Danijel Rakočević /Blic)