OSVEŽITE VAZDUH U VAŠEM DOMU: Evo kako da napravite mirisnu sveću od pomorandže za samo 60 sekundi! (VIDEO)

sveca

Foto: youtube printskrin

Od kore pomorandže, u samo nekoliko poteza, možete napraviti pravu mirisnu sveću koja će potpuno prirodno osvežiti vazduh u vašem domu. Sve što trebate je jedna pomorandža i malo maslinovog ulja.

Pomorandžu prepolovite na pola. Izvadite sav mesnati deo iz nje, pazeći da vam ona bela peteljka u sredini ostane čitava, jer će vam upravo ona poslužiti umesto fitilja. Onu polovinu pomorandže u kojoj se nalazi fitilj napunite maslinovim uljem, toliko da fitilj izviruje iz ulja i to je to.

NEĆETE VEROVATI: Evo kako da skuvate jaje tako da žumance bude spolja! (VIDEO)

Na donju polovinu pomorandže možete staviti i onu drugu i jednostavno zatvorite pomorandžu, samo pazite da vam gornji otvor bude dovoljno širok da se naranča ne zapali.

[adsenseyu1]

Sve što vam preostaje jeste da zapalite vašu sveću i uživate u mirisu pomorandže i maslinovog ulja. Ovaj video prilog sve objašnjava, kratko i jasno:

Sa paljenjem budite strpljivi, bit će vam potrebno oko tridesetak sekundi da se fitilj zapali. Vašu mirisnu sveću od pomorandže možete staviti u neku lepu keramičku činiju. Kada upalite fitilj, egzotični miris ovog južnog voća proširiće se na sve prostorije!
[adsenseyu1]

Uživajte u prirodi!

(atma.hr)