Osveta za otetu zastavu? Sukob hrvatskih navijača i Srba na Malti!

navijaci

Foto-ilustracija: Facebook/Гробари-Малта, Tanjug/AP

Leteli stolovi i stolice u Pačevilu

Svaki odlazak navijača Hrvatske na Maltu je potencijalna mina. Jer, poznato je da mnogo Srba u gradovima ove zemlje radi kao obezbeđenje u noćnim klubovima.

Tako je bilo i ovog puta. Kako javljaju strani mediji, do sukoba Hrvata i Srba je došlo u centru Pačevila, a oko 15 ljudi hrvatske nacionalosti se sukobilo sa Srbima u i ispred kluba Vajt Palas.

Policija je nekoliko lica uhapsila, dok je ubrzo kada se situacija smirila zatvorila i okolne klubove.

[adsenseyu5]

Ispred samog lokala pričinjena je materijalna šteta, pošto su u incidentu korišćeni stolovi i stolice iz bašte noćnog kluba.

Poznato je da na Malti živi i radi velika grupa navijača Partizana, koja je i ranije bila poznata po incidentima, doduše ne u meri u kakvoj su to bile pristalice hrvatske reprezentacije, koje već neko vreme matični fudbalski savez ne želi da vodi na gostovanja.

Pamti se još incident huligana iz Zagreba, Splita i ostalih gradova Hrvatske, koji su na tribinama stadiona u Valeti pre nekoliko godina napravili velike nerede.

Takođe, razlog za ovaj sukob možda leži i u pokušaju osvete za izgubljenu zastavu 2012. godine. Tada su navodno upravo Grobari sa Malte uspeli da na Evropskom prvenstvu u Poljskoj otmu jednu od zastava pristalicama Hrvatske.

Malta i Hrvatska večeras igraju poslednji meč kvalifikacija za odlazak na EURO 2016. (20,45).

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)