OSTAVILI STE SRBIJU NA CEDILU: Poslanica u nemačkom Bundestagu OČITALA LEKCIJU EU

bundestag

Foto: Printscreen

Izrazila je nadu da će srpsko stanovništvo, uz pomoć svojih kineskih partnera, uspešno savladati ovu epidemiju.

Poslanica “Levice” (die Linke) u nemačkom Bundestagu, Žaklin Nastić, kritikovala je večeras nepostojanje evropske solidarnosti na primeru Srbije u vreme epidemije korona virusa.

“Korona epidemija u Srbiji : u vreme krize učimo ko su naši pravi partneri. Nema evropske solidarnosti”, napisala je Nastić na svom fejsbuk nalogu.

FOTO: PRINTSCREEN

U saopštenju ona je kazala da godinama EU vrši pritisak na Srbiju da ne trguje sa Kinom i Rusijom, da svoje tržište liberalizuje i otvori bez ograničenja za evropsku robu.

“U teškoj situaciji usled epidemije korona virusa, gde EU ne može ostvariti profit, Srbija se ostavlja na cedilu. U kriznim vremenima se brzo uči ko su pravi partneri. Moja solidarnost je sa građanima Srbije, a ne sa pohlepom za profitom EU”, naglasila je Nastić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, svojom konstatacijom da je evropska solidarnost samo bajka na papiru, nažalost apsolutno u pravu, konstatovala je nemačka poslanica. Ta često hvaljena solidarnost važi samo onda, kako smatra, ako se može zaraditi novac i ako je to korisno za velike koncerne u EU.

“EU je u mirnom dobu uvek bila zainteresovana za srpski novac i terala je zemlju da menja uslove svojih tendera da bi kompanije iz EU mogle dobiti sve poslove.

Sada EU odbija svaku podršku. To je štetno, neljudski, i razotkriva pravo lice, orijentisano samo ka profitu, takozvane evropske zajednice vrednosti”, podvukla je Nastić.

maska

Foto: Tanjug/AP

Izrazila je nadu da će srpsko stanovništvo, uz pomoć svojih kineskih partnera, uspešno savladati ovu epidemiju.

“A EU želim da konačno shvati da takva pandemija može biti savladana samo zajedno, a ne soliranjem i razmišljanjem o dobiti”, zaključila je Nastić.

   

(Dnevne.rs/Tanjug)