OPREZ: Ova 4 simptoma nemojte zanemarivati, možda je u pitanju srčani udar! (VIDEO)

pritisak

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Iako mnogi misle drugačlje, srčani udar se retko dešava „iz vedra neba“. Tačnije, telo pokušava da nas upozori danima ranije, nedeljama, nekada čak i mesec ili dva pre samog udara.

Iako mnogi misle drugačlje, srčani udar se retko dešava „iz vedra neba“. Tačnije, telo pokušava da nas upozori danima ranije, nedeljama, nekada čak i mesec ili dva pre samog udara.

Nažalost, kada shvatite da imate srčani napad, moglo bi biti već kasno da se spreči smrt ili trajno oštećenje srca.

Takozvani „tihi“ srčani napad, sa znakovima i simptomima koji su umereni ili se čine nepovezanim sa srcem dugo su zabrinjavali kardiovaskularnog eksperta dr Čonsija Krandala.

[adsenseyu4]

Nedavno je doktor kreirao specijalnu besplatnu video prezentaciju o četiri zlokobna upozoravajuća simptoma na koja treba posebno obratiti pažnju.

Četiri znaka o kojima govori dr Krandal su:

1. Bol u grudima, iako svaki bol u grudima ne mora da znači i srčani udar. Može se osetiti i bol u vratu, rukama, leđima, čak i vilici;

2. Drugi znak je znojenje i mučnina;

3. Treći znak su problemi sa disanjem;

4. četvrti znak je problem sa želucem.

Statistike pokazuju jasnu vezu između odgađanja lečenja simptoma srčanog udara i smrti ili oboljenja.

Zbog toga je veoma važno znati šta vaše srce želi da vam kaže znakovima upozorenja koji su prikazani u videu dr Krandala.

Iako je ovaj video pravljen radi edukacije, ubrzo je postao viralan i pregledan je pet miliona puta u samo nekoliko meseci.

[adsenseyu1]

Takvo interesovanje ne iznenađuje ako se uzme u obzir da je srčani udar ubica broj jedan u Americi, gde skoro milion ljudi svake godine doživi prvi srčani udar.

U navedenom videu dr Krandal priča istinitu priču o čoveku koji je zanemario simptome i umalo nije doživeo ono najgore – smrt.

Priča jeste strašna, ali u isto vreme i osvešćuje i upozorava da dobro otvorimo oči i ne zanemarujemo znake koje nam naše telo šalje.

(Dnevne.rs /B92)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]