ONI SU HEROJI U BELIM MANTILIMA: Beba je morala odmah za Beograd, nije smela da zaspi, a onda su radnici Hitne pomoći izveli ČUDO (INFO)

vozilo

Foto: Dnevne.rs

Radnici pančevačke Hitne pomoći postali su tema broj jedan na društvenim mrežama nakon što je jedna korisnica Fejsbuka podelila svoje iskustvo iz saniteta koji je njenu povređenu bebu iz Pančeva prevozio u Beograd. Oni su još jednom dokazali da ne nose svi heroji plašt, već su neki obučeni i u bele mantile.

Svojom objavom u grupi “Pančevci na Fejsbuku”, Snežana D. je želela da se zahvali na stručnom, efikasnom i brzom radu doktora iz Hitne pomoći, koji su na njen poziv u rekordnom vremenu stigli do pančevačkog naselja Misa.

Prema njenim rečima, lekari su profesionalno zbrinuli bebu u Pančevačku bolnicu, gde joj je ukazana pomoć.Međutim, dete je, ipak, moralo biti transportovano do Beograda.

Ono što je posebno oduševilo Snežanu, a i sve one koji su videli njenu objavu, jeste požrtvovanost osoblja te hitne službe.

FEJSBUK

FOTO: FACEBOOK / SCREENSHOT

Oni su, naime, na sve moguće načine animirali bebu na putu do Beograda, pevali joj i igrali se sa njom, kako dete ne bi zaspalo i kako bi joj pomoć bila ukazana što pre. Pored njih, Snežana se zahvalila i svim drugim doktorima na odeljenju hirurgije pančevačke bolnice, najpre na profesionalno obavljenom zadatku.

Iako su česti navodi da sanitetima Hitne pomoći treba dosta vremena da dođu na mesto gde je pomoć potrebna, ili da su neljubazni, ekipa iz Pančeva je dokazala da to nije uvek slučaj. I potpuno zasluženo zaslužila epitet heroja.

(Dnevne.rs /Izvor: J. Aleksić, Blic)