“ONA GA JE ČEKALA I ZVALA, NIJE SE JAVLJAO”: Utvrđeno gde je Martin krenuo kada su ga četvorica braće presrela i NASMRT PRETUKLA! (FOTO)

Osumnjičeni

Foto: Privatna arhiva

Zbog sumnje da su na smrt pretukli mladića Martina Barnu iz Novog Kneževca, uhapšeni su M. D. (19), J. D. (18), kao i dvojica maloletnika koji imaju 16 i 15 godina, takođe iz ove banatske varošice.

Oni su sumnjiče da su posle kraće rasprave šutirali mladića rukama i nogama, sve dok nije izdahnuo.

Njegovo beživotno telo pronađeno je 18. septembra u gradskom parku, a obdukcija je pokazala da je mladiću od udarca u stomak pukla jetra.

Pošto je utvrđeno da je smrt nastupila nasilno, klupko ovog zločina počelo je da se odmotava i efikasnom reakcijom policije ubrzo su uhapšena četvorica mladića.Martin je 12. novembra trebalo da uđe u svet odraslih.

Nažalost, 18. rođendan, kom se, prema rečima poznanika veoma radovao, ovaj učenik trećeg razreda saobraćajnog smera, nije dočekao.

tuga

Foto: Privatna arhiva

– Njegovi roditelji su razvedeni i on je živeo sa majkom, a otac mu radi u Mađarskoj. Kobnog dana je otišao u Kanjižu kod nekog prijatelja, trebalo je da se vrati kod bake, koja ga je čekala. Kako se nije vraćao, ona ga je uporno zvala, ali se nije javljao.

Bio je dobro dete i nije imao običaj da se ne javlja, što je porodici bilo dovoljno da počne da misli na ono najcrnje -pričaju komšije u kraju gde je mladić boravio. Mladićevo telo pronađeno je u parku i na njemu, potvrđuju meštani, nije bilo znakova povreda.

NAŠE GLUMIŠTE U SUZAMA: Preminuo srpski glumac u 39.godini

– Presudilo mu je unutrašnje krvarenje. Možda bi ga i spasli da su ta deca bar malo razmišljala i pozvala hitnu pomoć. Jezivo je što je jedan mladi život ovako završen, a još jezivije što su to počinila takođe deca – kaže kratko meštanin Ištvan L.

Uhapšenim mladićima određen je pritvor od 30 dana i istraga će pokazati sve detalje tragedije koja je uzdrmala ovu varoš.

   

(Dnevne.rs /Izvor:  B. Vučković, Blic)