“Oluja” proslavljena i u Glini: Marko Perković Tompson vikao USTAŠKE POZDRAVE, program vodio NARKO DILER (VIDEO)

Hrvatska

Foto: Printscreen/youtube

Godišnjica vojno-policijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa Srba od Drugog svetskog rata, obeležena je u Glini koncertom Marka Perkovića Tompsona, koji je koncert započeo pesmom “Bojna Čavoglave” i ustaškim pozdravom “Za dom spremni”.

Portal Index. hr piše da je program u Glini, uključujući i Tompsonov koncert, vodio Velimir Bujanec, neonacista, ekstremni desničar i, kako se navodi, osuđeni diler droge.

Portal navodi da nije dobio odgovor od Grada Gline i gradonačelnika zašto je čovek sumnjive biografije izabran za vođenje programa.

Godišnjicu vojno-policijske akcije Oluja, tokom koje je iz Hrvatske proterano 250.000 Srba, oko 2.500 njih ubijeno i gotovo isto toliko se i danas vode kao nestali, zvanični Zagreb obeležava kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti, a zvanični Beograd kao Dan sećanja na sve žrtve tog zločina.

U Kninu je juče održana centralna svečanost, kojoj je prisustvovao ceo hrvatski državni vrh, visoki državni i vojni službenici, i članovi porodica poginulih i nestalih hrvatskih vojnika.

ČEDOMIR JOVANOVIĆ PONOVO VREĐA SRPSKI NAROD: Oluja je bila..

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u Kninu da 23 godine nakon vojno-policijske operacije “Oluja”, Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, saradnje i mira, ali da Hrvatska želi i istinu o velikosrpskoj agresiji.

Velimir Bujanec je kontroverzni voditelj emisije “Bujica” na jednoj lokalnoj hrvatskoj TV stanici, a prošlog leta je i pravosnažno osuđen na deset meseci zatvora, uslovno na tri godine, zbog dilovanja kokaina.

On je izvesnoj S. M. dao gram droge, a ona mu obilato uzvratila nežnostima. Desničarski nastrojen, veliki je obožavalac Tompsona.

(Dnevne.rs /Izvor: Tanjug)