“Od ovoga duša boli!”, “Šokantan poraz skoro je spržio srce”: Ovako su izveštavali ALBANSKI mediji nakon poraza od Srbije

albanci

Foto: Tanjug/AP

U Albaniji su se mediji potrudili da podignu poljuljani moral tamošnjoj fudbalskoj reprezentaciji koja je zbog poraza od Srbije (0:2 u Elbasanu) došla u poziciju da mora u poslednjem kolu pobedi u gostima Jermeniju ne bi li se direktno plasirala na Evropsko prvenstvo.

Mnogi internet mediji su sam izveštaj sa meča skrajnuli u drugi plan, ističući u svojim foto-galerijama tugu koja je vladala ne samo na tribinama stadiona u Elbasanu, već i u tom gradu, i u ostalim albanskim mestima.

Igračima se zato prenose reči podrške, poput onog koje je zabeležio lokalni “Albeu”.

“Iako su naši fudbalerima izgubili golovima primljenim u sudijskoj nadoknadi vremena, njima je stigla podrška od strane premijera. Edi Rama je došao u svlačionicu i tešio igrače, govoreći im da su odigrali dobro, ali da, eto, rezultat ovoga puta nije bio u našu korist. Premijer ih je podsetio da ništa još nije gotovo, ostao je meč sa Jermenijom”.

[adsenseyu5]

Sa druge strane, uz naslov “Ljajić i Kolarov nam otežali kvalifikacije”, albanski portal “24 časa” ističe da su oba tima imala svoje prilike za pobedu, da su dala sve od sebe, ali da poraz i ne mora da se smatra strašnim.

“Poraz Danaca od Portugalije otvorio nam je vrata da uspehom u Jermeniji u poslednjem kolu odemo na EURO2016”, javlja ovaj portal.

“Alb njuz” prenosi veliku zahvalnost Fudbalskog saveza Albanije (FSA) svim navijačima, ali i državnim organima, jer je “sve proteklo u najboljem redu”.

“Bili smo svi kao jedan, kao jedno srce. Uvereni smo da ćemo i ubuduće biti takvi. Svaka čast momcima na terenu, ali i svima oko njega, jer su i njihova srca kucala istim ritmom”, ističe se u saopštenju FSA, koje je pozicionirano kao glavna vest na pomenutom sajtu, koji je svojim čitaocima ponudio i veliku foto-galeriju albanskih navijača posle meča. Na tim fotografijama se, uglavnom, vidi tuga i neverica zbog poraza.

Stanje tuge prenosi i “Gazeta Kritika”, koja je citirala Mevrgima Mavraja, albanskog fudbalera:

“Od ovoga duša boli! Šokantatan poraz srkoro je spržio srce, ali baš sada je potrebna podrška! Osmesi mogu da se vrate posle meča sa Jermenijom. Nada ne sme nikada da umre, moramo da verujemo u naše heroje. Oni su isti oni naši junaci kao što smo ih smatrali pred ovaj meč, a bol koji osećamo treba da preobratimo u snagu i shvatimo da možemo da ostvarimo snove”, poručio je Mavraj, defanzivac Kelna.

[adsenseyu1]

(Blic)