OČINSKA FIGURA JE IZUZETNO VAŽNA: Ovih 5 rečenica ćerka mora da čuje od tate!

geni

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Za pravilan psihički razvoj deteta, neophodno je učešće oba roditelja.

Iz nekog razloga očevi su često vrlo malo prisutni u vaspitanju, a nisu svesni koliki uticaj mogu da imaju na život deteta, naročito ženskog.

Ovih 5 rečenica svaka ćerka mora da čuje od svog tate!

1. Prelepa si!

Svakom ženskom biću je potrebno da se oseća lepom. A kada prvi muškarac s kojim se devojčica sreće u životu – otac, to ponavlja, to veoma pozitivno utiče na žensko dete.

2. Volim te!

Ova fraza je potrebna svima, a naročito ranjivom ženskom detetu. Kroz tatino iskazivanje ljubavi, devojčica postaje svesna kako u odraslom dobu muškarac treba da se ponaša prema njoj.

 

3. O čemu razmišljaš? / Da li želiš da razgovaramo?

Iskreni razgovori s tatom ostaju u memoriji ćerke za čitav život. Oni joj daju osećaj da je vredna, cenjena, zanimljiva, i sjajan su način da devojčica nauči kako se stiče poverenje u muškarca.

4. Zaslužuješ najbolje!

Kada tata kaže ovu rečenicu, to ćerki uliva veliko samopouzdanje. U budućnosti će znati da ceni sebe, zbog čega će donositi dobre odluke.

 

5. Uspećeš!

Vera oca u ćerkine sposobnosti daje detetu poverenja u sebe i jača njegovu snagu i volju da nastavi dalje.

Svaki tata mora da podržava svoju ćerku – to je garancija za dobru budućnost!

Odnos sa ocem u mnogome određuje kasniji odrasli i porodični život ćerke. Ona od malih nogu gleda kako se tata odnosi prema mami i usvaja te vrednosti. Ćerke najčešće nesvesno za sebe biraju muškarca sličnog njihovom ocu i zato, ako želi dobro svojoj ćerki, tata mora da bude dobar uzor.

Otac uči ćerku društvenim veštinama, otvorenosti prema ljudima, sposobnosti da ne potiskuje emocije i daje joj samopouzdanje.Ako odrasta okruženo ljubavlju oca, naravno i majke, žensko dete kasnije zna i samo da pruži ljubav drugima na pravi način, ali i da nađe pravu ljubav za sebe.

 

Dnevne.rs, Stil.kurir.rs