O OVOME NE SME DA SE ĆUTI: Maloletnika i otac i majka izbacili iz kuće, spavao u ambaru, maltretirala ga i NASMRT PRETUKLA problematična braća (FOTO)

poginuo

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Maloletni Martin Barna (17) iz Novog Kneževca, kojeg su nasmrt pretukla četiri brata starosti od 15 do 19 godina, imao je težak i tužan život koji se prerano završio.

Maloletni Martin Barna (17) iz Novog Kneževca, kojeg su nasmrt pretukla četiri brata starosti od 15 do 19 godina, imao je težak i tužan život koji se prerano završio.

Prema pričama meštana, Barna je bio dete razvedenih roditelja i živeo je u teškim uslovima. Zbog toga je, kažu, dečak često pio i u poslednjih godinu dana čak dva puta napustio dom.

– Posle razvoda roditelja, Martin je prešao da živi kod oca, ali su se zbog alkohola često svađali. Krajem januara između njih je izbila strašna svađa i Martin je otišao da živi kod majke – pričaju meštani. Kako kažu, Martin se ni kod majke nije zadržao dugo.

POSLE 15 GODINA ČEKANJA! Besplatno je: Građani Srbije, prijavite se na vreme i ostvarite svoje pravo!

– Dolazio je pijan i nedavno su se zbog toga jako posvađali. Toliko da je intervenisala i policija. Odmah nakon toga on je otišao kod babe po ocu i poslednje noći prespavao je u njenom ambaru – kažu meštani. Dečakov deda ispričao je za medije da je Martin bio “dobro dete, ali ponekad problematično”.

– Policija mu je 17. jula oduzela mobilni telefon i ranac nakon što su kod njega pronašli nekakve tablete – rekao je on.

Kobne noći Martin, dečak nesrećne sudbine, krenuo je kući kroz park. Tu su ga presrela četiri brata, sa kojima je i ranije bio u sukobu, i nasmrt ga pretukla. Ne znam kako se oni poznaju, ali znam da su ga i ranije maltretirali. Pre mesec dana su ga pretukli i policija je podnela prijavu protiv jednog od njih – ispričao je Marinov deda.

Od snažih udaraca u stomak i leđa Martinu je pukla jetra i od posledica batina preminuo je na travi u parku centru Novog Kneževca.Njegovo telo sutradan ujutru pronašla je jedna žena dok je šetala psa.

Braća ubila maloletnika

Zbog sumnje da su Martina ubili uhapšeni su M. D. (19) i Jovan D. (18), kao i dvojica maloletnika starosti 15 i 16 godina, svi iz Novog Kneževca. Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju su tri rođena brata i njihov brat od strica.

– Nakon kraće rasprave, četvorica uhapšenih šutirala su mladića rukama i nogama, a kako je obdukcija pokazala, mladiću je od udaraca u stomak pukla jetra. Martinovo telo je pronađeno u parku bez vidljivih povreda – kaže naš izvor upućen u slučaj. Uhapšenima se na teret stavlja krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu.

Osumnjičeni

Foto: Privatna arhiva

Oni su osumnjičeni da su udarcima rukama i nogama zadali više povreda sedamnaestogodišnjem mladiću, koji je od zadobijenih povreda preminuo, a čije je beživotno telo pronađeno 18. septembra ove godine u parku u Novom Kneževcu – saopšteno je juče iz MUP-a.

Osumnjičeni su, navodi se u saopštenju, uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu i sudiji za maloletnike Višeg suda u Zrenjaninu. Nakon saslušanja u tužilaštvu, njima je određen pritvor do 30 dana.

Među meštane Novog Kneževca se nakon zločina uvukao strah, kako zbog svireposti dela, tako i zbog činjenice da su ga počinila deca. Prema njihovim rečima, Martina su prebili momci koji su bili strah i trepet u njihovom naselju. Naime, nedavno je jednom dečku “bokserom” naneo povrede u predelu glave, a, kako kažu, i pre toga je bio poznat po nanošenju teških telesnih povreda.

Dobili prekršajnu kada su prvi put pretukli Martina

Policijska uprava u Novom Kneževcu i 13. avgusta ove godine podnela je prekršajnu prijavu protiv jednog od četiri uhapšena brata zbog “učinjenog prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja i tuča.”

– On se sumnjiči da je tada, nakon kraće rasprave, udario i lakše povredio sedamnaestogodišnjeg Martina Barnu. Policija je o događaju obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi koje se nije izjasnilo da ima elemenata za njihovo postupanje. Policijskoj stanici u Novom Kneževcu nije prijavljeno da su ova četvorica osumnjičenih tukli mladića i dan pre ubistva – kažu u PU Kikinda.

TOMA FILA: “Ako neko uđe, pucaj i ne pitaj zašto je ušao!Lakše ću te izvaditi iz zatvora nego sa groblja!”

Jurić: O ovome ne sme da se ćuti 

O ubistvu mladića preksinoć se na svom Fejsbuk profilu oglasio Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić” koji je uz Martinovu fotografiju napisao:

“Gotovo niko u Srbiji ne zna da je dečak koji je u novembru trebalo napuniti 18 godina ubijen u svom rodnom N. Kneževcu. Martina Barnu su nasmrt pretukla dva dečaka od 16 i 18 godina. O ovome ne sme da se ćuti.”

Jurić za naš list kaže da su uhapšena četvorica momaka koji su poslednjih godinu dana maltretirali decu i odrasle u Novom Kneževcu i okolnim mestima.

– Pre dve nedelje pretukli su istog momka, a prethodno su naneli teške telesne povrede momku iz Sente i drugim osobama. Tragedija je što se ćuti i što se ništa ne preduzima. Što se desila pogibija dečaka, a što mi građani nemo gledamo i ne reagujemo. To je ono na šta ja stalno ukazujem, da ne smemo da ćutimo i da ne reagujemo – kaže Igor Jurić.

     

(Dnevne.rs /Izvor:  M. B. , B.V., Blic)