Nove muke porodice žrtve “malčanskog berberina”: Devojčica sa majkom morala da se preseli u Svrljig, evo i zbog čega

roditelji

Foto: Printscreen/youtube

Maloletna Monika morala da se preseli sa majkom u Svrljig kod rođaka.

Aleksandra K. i njena maloletna ćerka Monika, koju je decembra prošle godine oteo Ninoslav Jovanović, zvani “malčanski berberin”, morale su da napuste dom u Suvom Dolu kod Niša i privremeno se presele kod Aleksandrine rođene sestre u Svrljig.

Naime, zbog duga njihovih rođaka za električnu energiju, sa kojima imaju zajedničko brojilo, pre nekoliko dana im je isključena struja.

– Posle svega što je tokom desetodnevne otmice doživela, ne smem da dozvolim da Monika bude u mraku – očajna je Aleksandra, koja je sa suprugom Robertom i ćerkom prinuđena da živi u više nego skromnom domu svojih roditelja jer nemaju svoj krov nad glavom.

Ona se, kaže, i pored svega što ih je zadesilo, u prethodna tri meseca trudila da redovno plaća račune za struju, ali ipak nema mogućnosti da plati dug i svojih rođaka.

MIGRANTI ZAOBILAZE SRBIJU I ZEMLJE BIVŠE JUGOSLAVIJE! Turci im predložili ove rute

– Svi smo priključeni na isto brojilo, tako da smo i mi zbog njih ostali u mraku. Ne znam šta da radim, jer sam jedva ubedila dete da barem privremeno ne budemo u kući bez struje. Monika traži da se vratimo kući, a mi novac da platimo taj dug nemamo.

Poseban priključak za struju koštao bi više od hiljadu evra, koje takođe nemamo. Borim se svim silama i poslednjim atomima snage da budem uz svoje dete, jer znam koliko je propatila, ali u ovom trenutku ne vidim izlaz iz ove situacije – iskrena je Aleksandra.

Pitanje je, kaže nam ova požrtvovana majka, kada će njeni rođaci izmiriti dug prema EPS, jer oni možda i mogu da budu bez struje, ali oni zbog Monike nemaju pravo na taj “luksuz”.

– Živim samo da njoj bude dobro i da nastavi sa svojim životom. Molim se Bogu da što pre zaboravimo sve što nas je snašlo i to ne našom krivicom – kaže Aleksandra. – Moje dete je samo bilo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, i završila je u kandžama jednog nečoveka. A to je moglo biti bilo koje drugo dete.

PLAĆANJE NA RATE: Evo koliko će KOŠTATI PRIKLJUČAK NA GAS

NALAZ VEŠTAKA

I DOK se porodica otete devojčice bori za egzistenciju, u Više javno tužilaštvo u Nišu u sredu je stiglo psihološko veštačenje Ninoslava Jovanovića, koje je proteklog meseca obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu. Zbog osetljivosti ovog predmeta, sadržina nalaza i mišljenja veštaka u ovoj fazi postupka neće biti objavljena u javnosti.

Veštačenje je obavljeno po nalogu suda, kako bi stručnjaci procenili da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice i u toku potere policije i uopšte o njegovom psihičkom stanju.

 

(Dnevne.rs/Novosti)