“NJUJORK TAJMS” GA PROGLASIO NAJHRABRIJIM DEČAKOM 21 VEKA: Dečak ubio 14 MARINACA braneći svoj dom (FOTO)

dečak

Foto: printscreen

Njujork Tajms je objavio članak u kom je za “najhrabrijeg dečaka 21. veka” proglasio unuka pokojnog predsednika Iraka, Sadama Huseina. Ovo je njegova priča

Ubio je 14 NATO vojnika, braneći svoj dom.

Ovaj dečak po imenu Mustafa Husein iz Iraka je četrnaestogodišnji unuk Sadama Huseina koji je bio i poslelednja osoba s oružjem u rukama tokom invazije SAD-a na Irak.

On se čvrsto odupirao američkim specijalcima prilikom napada na vilu Navafa Šeik Zidan. U trenutku pogibije on je bio jedina živa osoba u kući, a pored njega su ležala beživotna tela oca Kusaia, ujaka Udaja i telohranitelja Abdel-Samla.

Prema iskazima američkih vojniika koji su bili uključeni u operaciju, kada su provalili u kuću, mladi Mustafa Husein otvorio je na njih vatru iz mitraljeza, a američka jedinica od oko 400 vojnika koja je učestvovala u opsadi vile od tog trenutka je bila blokirana.

Kada su mu pred očima Amerikanci ubili oca i ujaka, dečak je uzvratio i ubio je 14 američkih marinaca.

ONA JE NESTALA SA JAVNE SCENE, razbolela se, a onda je donela odluku koja joj je promenila život iz korena! (FOTO)

Borba sa u unukom Sadama Huseina trajala je oko šest sati. Kada su Amerikanci ubili malog Mustafu, nisu mogli poveruju da ih je toliko vremena držao jedan mali dečak.

Na kraju članka o Mustafi Huseinu novinar Njujork Tajmsa Robert Jeisk piše:

“Da smo mi imali nekoga kao što je ovaj dečak, izgradili bismo mu spomenik u svakom gradu. Svuda bi se pričalo o njegovoj hrabrosti, bio bi uzor za mlađih generacija, sada i u budućnosti – za sva vremena!”

(Dnevne.rs/izvor:Kurir.rs)

1 Comment on "“NJUJORK TAJMS” GA PROGLASIO NAJHRABRIJIM DEČAKOM 21 VEKA: Dečak ubio 14 MARINACA braneći svoj dom (FOTO)"

  1. Nista licemernije nisam cula u poslednje vreme..

Comments are closed.