NEVEROVATAN OBRT U SLUČAJU UBISTVA NA SLAVIJI: Aleksandra nije ubila Crnogorka, već KOKAIN (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Obdukcija tela Aleksandra Obadića (51), koje je pronađeno 18. jula u iznajmljenom stanu u centru Beograda, pokazala je da je smrt nastupila usled srčanog zastoja, prouzrokovnaog najverovatnije konzumiranjem veće količine narkotika – kokaina.

Kako saznaju “Novosti”, ukoliko i superveštačenje, koje je naložilo Više javno tužilaštvo u Beogradu pokaže isti nalaz, Sanja R.(27), osumnjičena za ubistvo, biće oslobođena krivice i puštena na slobodu!

Istraga protiv mlade devojke pokrenuta je za teško ubistvo, jer se sumnja da je Obadića usmrtila udarcem u glavu, i to tegom za vežbanje. Ipak, obdukcioni nalaz, u kome je naveden i rezultat hemijsko-toksikološke analize, baca novo svetlo na ovaj slučaj.

Na Obadićevom telu konstatovane su povrede do jednog santimetra na levoj arkadi, masnica oko levog oka, oko uha, na jagodici, desnom ramenu i laktu, na prstu i palcu.

– Superveštačenjem treba da se utvrdi da li je reč o lakim ili teškim povredama, kao i kako su nastale. Biće utvrđeno i da li su te povrede, a moje mišljenje je da nisu, na bilo koji način doprinele Obadićevoj smrti. Po svemu sudeći, Sanja će posle tog nalaza biti slobodna – kaže, za “Novosti”, advokat Krsto Bobot, branilac osumnjičene Sanje R.

Kako “Novosti” saznaju, u Tužilaštvu već nagoveštavaju ovakvu mogućnost, odnosno prekvalifikaciju dela, jer su, po svemu sudeći, Obadićeve povrede – lake, i nisu uzrok njegove smrti!

Sa druge strane, veštačene su i povrede koje je kobne noći zadobila devojka. Kod nje je konstatovan podliv na sredini čela, modri otok od šest santimetara na glavi, krvni podliv od pet santimetara na levoj strani lica, oštećenje leve usne, a na vratu podliv veličine jagodice prsta, što može da ukaže da je davljena…

Zabeležena su i tri velika podliva na ruci.

– Njene povrede ukazuju da je ona brutalno pretučena. Sanja se, u međuvremenu, psihički stabilizovala i ona će, posle dodatnog nalaza veštaka, da iznese širu odbranu. Prema svemu što se sada zna, devojka je bila žrtva, a ne Obadić. Povrede koje oboje imaju govore da se ona branila – navodi drugi Sanjin branilac, advokat Vićentije Darijević.

Sanja R. je tokom iznošenja odbrane u VJT, nedugo posle tragedije u zgradi u Deligradskoj ulici, izjavila:

– Nisam želela da ga ubijem. Branila sam se. Da nisam pokušala da se zaštitim, ja bih sada bila na njegovom, a on na mom mestu. Bilo je – ili on ili ja!

Tokom uviđaja u stanu je pronađen alkohol, ali i razni narkotici, pa i kokain.

Promenio identitet

Obadić je policiji bio poznat kao narko-diler, ali i čovek koji je imao razne sukobe sa zakonom. Zbog toga je pre nekoliko godina i promenio identitet.

Dok je bio poznat kao Veljko Okuka Oki, pre 11 godina uhapšen je u Beogradu pod sumnjom da je oteo i na silu držao maloletnu M. R. (17), koja se, inače, kako je objavljeno, bavila prostitucijom. Bio je osuđen na četiri godine zatvora.

Navodno je svojevremeno bio osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva u Nevesinju, maja 1993. godine.

 

Dnevne.rs, J.A.Blic