NEVERICA: Vladi Georgievu zabranjen ulazak u Crnu Goru NA 10 GODINA! (INFO)

Georgijev

Foto: PROMO

Uprava policije Herceg Novi zabranila je pevaču Vladi Georgievu ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa Georgieva

Iz ove advokatske kancelarije podsećaju da je MUP Crne Gore prvo usvojio njihovu žalbu, u kojoj je navedeno da je zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden razlog zbog kojeg bi mu bio zabranjen ulazak, a onda je Policijska uprava Herceg Novi u ponovnom postupku ulazak zabranila na 10 godina.

U saopštenju se izražava uverenje da će drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti zabranu ulaska u Crnu Goru Georgievu, prenose beogradski mediji.

– U međunarodnoj pravnoj praksi oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvek, kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporacionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodnim pravnim dokumentima.

PROČITAJTE JOŠ  TOMA FILA: “Ako neko uđe, pucaj i ne pitaj zašto je ušao!Lakše ću te izvaditi iz zatvora nego sa groblja!”

Kao pravni zastupnici Vlade Georgieva, uvereni smo da će Vlada Crne Gore prihvatiti stav da i stranac ima svoja prava i da moć države da izriče zabrane pojedincu mora biti ograničena osnovnim standardima vladavine prava – navode advokati kancelarije Tomanović.

Georgiev je krajem avgusta vraćen sa graničnog prelaza Sitnica u BiH zbog, kako je saopšteno tada iz crnogorske Uprave policije, zabrane ulaska u Crnu Goru.

– DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima. Na zdravlje vam i na obraz! – napisao je tada Georgiev na Tviteru

 

Dnevne.rs, Srna