NEŠTO SE SPREMA: Masakr u Tunisu, odsecanje glave u Francuskoj, klanica u Kuvajtu! ISIS ostvaruje svoje planove! (FOTO) (VIDEO)

napadi

Današnji dan ostaće zabeležen crnim slovima zbog užasnih napada u Francuskoj, Tunisu i Kuvajtu. Svetska javnost ostala je u šoku i pita se da li je Islamska država krenula u totalnu ofanzivu protiv “nevernika”

Krvavi petak! Današnji dan ostaće zapisan crnim slovima kao jedan od najtragičnijih u ovoj godini. Crni petak počeo je monstruoznim ubistvom u Francuskoj, nastavio se stravičnim krvoprolićem uTunisu i bombaškim napadom na džamiju u Kuvajtu.

[adsenseyu1]

Crni bilans ovih užasnih zločina je više od 40 mrtvih. U Tunisu je na plaži ubijeno najmanje 27 ljudi, u džamiji u Kuvajtu je nastradalo najmanje 13, dok je u Francuskoj ubijena jedna osoba.

Za neke od ovih zlodela odgovornost je preuzela Islamska država. Takođe, napadač u Grenoblu je na mestu zločina ostavio zastavu te ekstremističke grupe.

terorozam

Foto: Instagram/chervonec

Podsetimo, teroristi Islamske države pozvali su svoje pristalice da tokom muslimanskog svetog meseca Ramazana, koji je počeo prošle nedelje pojačaju napade na hrišćane, kao i šiite i sunite koji se bore na strani koalicije, predvođene SAD.

[adsenseyu1]

Da su njihove pristalice poslušale naredbu jasno svedoče i današnji događaji u Francuskoj i Tunisu i Kuvajtu.

Foto: Tanjug/AP

U Grenoblu je izvesni Jasin Sali je oko 10 časova izvršio teroristički napad na fabriku gasa u Grnoblu. Tom prilikom on je odsekao glavu jednom čoveku.

Foto: Tanjug/AP

U Tunisu, napadači su turistima koji su uživali na plaži prišli brodom i zapucali kalašnjikovima.

Stavičan zločin se danas dogodio i u šiitskoj džamiji Imama Al-Sadeka, u Kuvajtu. Bombaš samoubica je tokom molitve aktivirao eksploziv i usmrtio najmanje 13 osoba.

Foto: Tanjug/AP/Kuwaitna News

Povrh svega toga, i u našem komšiluku dogodio se incident. Naoružani muškarac izašao je na ulice Mostara i pucao na policiju.

(Telegraf.rs)