“NEĆU VIŠE NIKADA, PROMENIO SAM SE…”: Molio sudiju za novu šansu, a nakon samo par meseci OTEO MONIKU (FOTO)

Berberin

Foto: Privatna arhiva

Na sudu se pretvarao u umiljatog čoveka koji se kaje zbog svega što je počinio

– Neću više nikada ponoviti ono što sam učinio. Kunem vam se. Promenio sam se, zaposlio sam se, oženio… Mediji su mi uništili život.

Ovim rečima se Ninoslav Jovanović, zvani Malčanski berberin, osumnjičen da šest dana u zatočeništvu drži dvanaestogodišnju Moniku Karimanović, branio u Višem sudu u Beogradu kada mu se krajem prošle godine sudilo zbog proganjanja i uznemiravanja žena putem društvenih mreža.

Dok za Ninoslavom Jovanovićem i malom Monikom trenutno traga više od 300 policajaca, helikopterska jedinica, psi tragači, ali i veliki broj građana, nemoguće je ne prisetiti se kako je Malčanski berberin na svom poslednjem suđenju molećivo govorio o tome kako se promenio i kako nikada više neće uraditi neko zlodelo.

Mediji su od početka pomno pratili slučaj Ninoslava Jovanovića, višestrukog silovatelja. Tako je svojevremeno upozoravano da Malčanski berberin, kao opasan predator koga seksualno uzbuđuje da šiša svoje žrtve, na svom Fejsbuk prijatelju ima veliki broj žena i devojčica, ali i da na stranicama koje se bave prodajom kose otvoreno ostavlja, najblaže rečeno, jezive komentare. Nakon brojnih tekstova o njemu, jedna frizerka ga je prepoznala i prijavila je policiji bizarne poruke koje je dobijala od njega!

Ubrzo je uhapšen, u oktobru, nakon prijave više žena da im je slao poruke. Vlasnica jednog frizerskog salona u Nišu ispričala je da je od nje tražio da ošiša devojčicu, za koju je tvrdio da mu je ćerka. Čak joj je slao i fotografije devojčice za koju je tvrdio da treba da bude ošišana, što se ispostavilo kao netačno…

Na raznim stranicama frizerskih salona u Srbiji, na fotografijama ošišane dece ostavljao je bizarne komentare: “Ja bi to još kraće ošišao”, “Prelepe ruke imate, još lepše su u kosi i sa makazama.

Javite se na moj profil, čekam vas prijateljice…” i slično. Ove poruke možda ne bi bile toliko alarmantne, već samo bizarne, da se ne zna da iza njih stoji višestruki silovatelj koji svoje žrtve pre silovanja uvek ošiša… Zatim je počelo suđenje na kome je Malčanski berberin “nastupio” u potpuno novom svetlu.

otmicar

Foto: Facebook

Uredno ošišan, proćelav muškarac u srednjim godinama, odeven u košulju, na suđenje je dolazio maltene pognute glave. Na prvi pogled nije ostavljao utisak osobe koja bi na tako monstruozan način mogla da maltretira devojčice, siluje ih, krvnički tuče i muči.

Prilikom svog obraćanja pred sudom, Jovanović se zakleo da “nikada više neće napraviti nijedno zlodelo”.

– Obećavam, neću više uraditi ništa slično. Promenio sam se. Zaposlio sam se u “Zelenilu”, našao sam ženu, hoću da živim normalnim životom. Sve je bilo u redu dok novinari nisu opet počeli da pišu. Život su mi uništili – govorio je Jovanović.

Molećivog izraza lica i načinom govora, gestikulacijama i spuštenim ramenima, Jovanović je činio sve kako bi prisutne ubedio da nije monstrum, da nije čovek koji će ponovo oteti, silovati, tući, šišati devojčice, pretiti im…

Na ročišta je dovođen u pratnji policije, budući da je sve vreme bio u pritvoru, a ono što je govorio u sudnici potpuno se razlikovalo od surovog i izopačenog Malčanskog berberina kakvog javnost poznaje.

– Sve ću uraditi samo da se ponovo ne nađem u zatvoru – rekao je tada Jovanović, a onda, devet meseci kasnije, ponovo krenuo u svoj manijački pohod. Pronašao je 12-godišnju Moniku, slabu i ranjivu devojčicu, laku metu. Oteo je kada dok je nesrećno dete išlo u školu i odveo…

Policija je do sad otkrila da ju je držao na nekoliko mesta – u napravljenoj zemunici, ukradenom automobilu, napuštenoj kući – i pretpostavlja se da je još sa njim, negde u šumi, na nepristupačnom terenu daleko od očiju javnosti dok policija intenzivno traga za njima…

 

(Dnevne.rs /Izvor: srbijadanas.com)