NAVIJAČI CRVENE ZVEZDE TUGUJU I PALE SVEĆE: Ubijen je Delija koga su najviše voleli! (FOTO) (VIDEO) (INFO)

navijac
Na današnji dan pre godinu dana pre duela Galatasaraj – Crvena zvezda život je izgubio Marko Ivković

Na današnji dan pre tačno godinu dana život je izgubio Marko Ivković, navijač Crvene zvezde. Bilo je to neposredno pre početka meča Galatasaraj – Crvena zvezda u okviru Evrolige.

Oko 400 navijača crveno-belih došlo je u Istanbul kako bi bodrili svoj klub na teškom i veoma neprijateljskom gostovanju. Međutim, ispred hale Abdi Ipekči došlo je do sukoba navijača dva kluba, u kome je navijač Galatasaraja Kadri Aktaš potegao nož i uboo u srce Ivkovića.

[adsenseyu5]

Borba za njegov život trajala je punih pet sati u bolnici u Istanbulu, ali lekari su na kraju samo konstatovali smrt.

Sahrana je obavljena nekoliko dana kasnije, kada je veliki broj navijača Zvezde, ali i ostalih klubova otišao na Bežanijsko groblje da oda poslednju počast tragično nastradalom Ivkoviću.

Foto: crvenazvezdafk.com

Marko je bio uzoran student, a iza sebe je ostavio majku i sestru. Delije su pozvale sve navijače da u 12 časova na grobu Marka Ivkovića na Bežanijskom groblju odaju počast nastradalom drugu, koji je bio omiljen na tribinama među drugarima.

[adsenseyu1]

Navijači Zvezde nisu zaboravili Marka, na svakoj utakmici na severnoj tribini se vijori barjak poslvećen njemu, a i ne prođe utakmica da mu se ne skandira ime.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

(telegraf)