NAVIJAČ “RADA” IZREŠETAN U KIŠI METAKA: Momak sa Vidikovca ubijen u pucnjavi dobro poznat policiji (INFO)

ZRTVA

Foto: Fejsbuk

Ognjen Ikač (22) ubijen je preksinoć, a Marko T. (30) ranjen je u pucnjavi koja se dogodila preksinoć na Vidikovcu.

Kako saznajemo, nakon kraće svađe u kafiću “Klagenfurt”, u Vidikovačkom vencu 73, muškarci su izašli na ulicu gde je svađa eskalirala.

Radi podsećanja, pre nepuna četiri meseca na istom mestu u bašti kafića “Luna 3K”, koji je pored “Klagenfurta”, upucan je u glavu Petar Arsić iz ovog kraja.

Zasada nepoznati muškarac izvadio je pištolj i zapucao u Ognjena Ikača i Marka T. U tom trenutku dvojica muškaraca se razdvajaju, Marko beži ka Vidikovačkom vencu, a Ikač pretrčava ulicu ka Patrijarha Joanikija.

Očigledno je da je meta napadača bio Ikač, za kojim je napadač potrčao i osuo na njega kišu metaka. Žrtva je, teško povređena i u krvi, po prijavi građana pronađena na stepeništu parkića između brojeva 22 i 22a.

KAD SE ŽIVOT PRETVORI U PAKAO: Vesnu Pećanac sin je zlostavljao, pobegla je u prihvatilište i živela u bedi i depresiji!

– Ognjena su pogodila dva metka, jedan u vrat, a drugi u kuk, i on je u kritičnom stanju kolima Hitne pomoći prevezen na reanimaciju u Urgentni centar. Teško ranjeni mladić preminuo je u bolnici tokom noći – kaže izvor “Blica”.

Policija je blokirala kraj nakon pucnjave, međutim ubica je uspeo da pobegne u nepoznatom pravcu i za njim se intenzivno traga.

Samo 15-ak minuta nakon pucnjave iz solitera u Vidikovačkom vencu na broju 83 hitne službe primile su poziv da je jedan muškarac nasilno provalio u tuđ stan i tom prilikom povredio vlasnicu Magdalenu D.

U pitanju je bio Marko T., koji je u policiji izjavio da je to uradio jer je bežao od napadača koji je prethodno pucao iz pištolja ispred kafića. Kako saznajemo od svedoka, Marko je na sebi imao tragove krvi.

Kako su stanari ove zgrade ispričali za “Blic”, nakon što je ušao u njihovu zgradu, Marko je nasumično počeo da lupa na vrata stanara.

– Čuli smo buku, neko je lupao na više vrata, pa je došao do nas, mi nismo otvorili. Na kraju je devojka otvorila i tu je došlo do rasprave – kaže uznemireni komšija. On dodaje da ne poznaje Magdalenu D., koja je otvorila vrata jer su se doselili pre šest meseci u tu zgradu na osmi sprat.

Ona je ,pokušavajući da zaustavi Marka u nameri da uđe u stan, lakše povređena. Reporteri “Blica” juče nisu nikoga zatekli u tom stanu.

Sa druge strane, komšije iz zgrade u Patrijarha Joanikija, ispred koje je Ikač pronađen u lokvi krvi, većinom nisu čule pucnjavu.

POTRESNA ISPOVEST OCA NASTRADALE BRAĆE: Zapalio je cigaretu i gledao kako mi mrtvu decu izvlače iz kola

Ikač dobro poznat policiji

– Ikač je dobro poznat policiji i prilično je bogatog dosijea. Ognjen Ikač prolazi za krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno nošenje i posedovanje oružja, razbojnička krađa, droga, iznuda, izazivanje opšte opasnosti, teška krađa – kaže izvor “Blica”.

Ognjen Ikač, kao i Petar Milanković (22) i Marko Ignjatović (21) uhapšeni su 17. aprila prošle godine zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju u Vidikovačkom vencu.

Sumnjalo se da su njih trojica fizički napala 39-godišnjeg Beograđanina i tupim predmetom mu nanela teške telesne povrede opasne po život. Napadu je prethodila bizarna rečenica.

Napadači su pogledali svoju žrtvu i rekli mu: “Šta me gledaš?” i zatim počeli da ga tuku.

peka

Foto: fejsbuk

Za četiri meseca dva ubistva

Podsetimo, 27. februara ove godine na istoj lokaciji, ispred kafića “Luna 3K” ubijen je u pucnjavi Petar Arsić (38) zvani Peka. Arsić je odranije poznat policiji kao višestruki izvršilac teških krađa i razbojništava.

Kako saznajemo, nakon kraće svađe sa dvojicom muškaraca, ubijeni Arsić je sa njima izašao u dvorište kafića oko dva sata posle ponoći.

Tada je jedan od njih izvadio pištolj i otvorio vatru. Ubio ga je jednim hicem u glavu, a zatim su napadači pobegli. Policija traga za Strahinjom Đ. (22).

(Dnevne.rs /Izvor: M. B. , N.G., Blic)