NASILNIKU PASTORKE UMANJENA KAZNA: Otac devojčice iz protesta traži da pedofila puste na slobodu (FOTO)

pastorka

FOTO: PRIVATNA ARHIVA / PRIVATNA ARHIVA

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Jagodini i Vladanu Zdravkoviću (46), iz despotovačkog sela Bukovac, umesto 15, odredio kaznu od 11 godina robije zbog toga što je više puta silovao 15-godišnju pastorku.

Kako je ustanovljeno, Zdravković je prvi put obljubio devojčicu kada je ona imala samo devet godina. Vladan je, inače živeo sa majkom maloletnice nakon što se ona razvela od prvog supruga Saše Mratića, iz žabarskog sela Aleksandrovac.

Kako je ustanovljeno, Zdravković je devojčicu prvi put obljubio u kući svojih poznanika u Bukovcu, a potom i na Badnji dan, u autu, u selu Bogova.

U obrazloženju presude Apelacionog suda, kao razlog što je Zdravkoviću kazna sa 15 smanjena na 11 godina zatvora, navodi se da Viši sud u Jagodini nije adekvatno utvrdio pojedine činjenice.

Sasa

FOTO: PRIVATNA ARHIVA / PRIVATNA ARHIVA

Devojčica je uzeta od majke i smeštena u hraniteljsku porodicu. A, Saša Mratić, otac napastvovane devojčice, zamolio je sudske organe da Zdravkovića puste – na slobodu!

Verovao sam da postoji minimum pravde, ali ovom skandaloznom presudom vidim da ona ne postoji. Za ovo delo je zaprećena kazna i do četiri decenije robije, a njemu je kazna još i smanjena. Zato ja molim državu da ga odmah puste, jer je i to bolje nego da se sipa so na ranu svima nama u porodici, a ostale pedofile samo ohrabruje da nastave sa svojim zlodelima – poručio je Mratić.

Majka bila u neverici

Kao je “Blic” ranije pisao, majka devojčice Danijela Miladinović sa Zdravkovićem ima dvoje dece, uzrasta od šet i devet godina. Neposredno posle hapšenja Zdra­vkovića tvrdila je da je kod njih u kući “sve bilo normalno” i da “ne može još da poveruje”.  Kao majka se grozno osećam, ali me pustite, malo imam svojih problema – rekla je ranije Danijela.

(Dnevne.rs /Izvor: G. P, Blic)