“NAKON SVIH OVIH GODINA”: Tajnu krio sve do danas, a ovo je PRAVO IME Alana Islamovića! (VIDEO)

pevač

Foto: Printscreen/youtube

Islamoviću su čelnici “Jugotona” početkom osamdesetih predložili da koristi umetničko ime Alen i on je to prihvatio

Kao pevač “Divljih jagoda” i “Bijelog dugmeta” Alen Islamović je žario i palio bivšom Jugoslavijom, ali malo ljudi zna kako glasi njegovo pravo ime.

[adsenseyu5]

Početkom osamdesetih kada su “Divlje jagode” postajale sve popularnije, producentskim kućama je za oko zapao mladi pevač po imenu Alija Islamović, i ubrzo su mu predložili da ime promeni u Alen.

https://www.dnevne.rs/nesto-drugacije/aleksa-santic-je-nikada-nije-preboleo-nije-ni-progovorio-sa-eminom-a-voleo-je-celog-zivota

– Kada se desio uspon “Divljih jagoda”, grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici nekadašnjeg “Jugotona” došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidela. Predložili su Aliji da koristi umetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom.

[adsenseyu1]

-On se malo nećkao, nije hteo da menja svoje ime, ali brzo je popustio i i poslušao savet pretpostavljenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija – ispričao je izvor “Kurir starsa” blizak Islamoviću.S druge strane, i Alen je poitvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

ZBOG ČEGA NE VOLIM DA NA LETOVANJU SRETNEM SRBE

– Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svetske zvezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. tako je bilo i u mom slučaju – objasnio je Islamović.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]