NAKON OVIH REČI, ALBANCI NEMAJU KUD! Ivica Dačić urnisao Haradinaja jednom rečenicom! (INFO)

ministar

Foto: Tanjug

On je rekao da Haradinaj nije morao da podnese ostavku na mesto premijera

Odlazak Ramuša Haradinaja u Hag, na saslušanje pred Specijalnim tužilaštvom u svojstvu osumnjičenog, pretvoren je u političku farsu, jer je bilo jasno da će otići na nekoliko sati i da neće biti zadržan, kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

On je za TV Pink rekao da Haradinaj nije morao da podnese ostavku na mesto premijera, jer on nema nameru da se povlači iz politike, što potvrđuje, kako navodi, već zakazana sednica vlade u tehničkom mandatu.

Dačić kaže da niko ne zna koliko je Specijalni sud u Hagu daleko od prvih optužnica, jer Srbija nema uvid šta se dešava u predistražnom i istražnom postupku.”Da li će protiv Haradinaja, ali i drugih prištinskih lidera, biti podignute optužnice ostaje da se vidi. Nismo optimisti.

UBIO SVOJU ĆERKU (20) U KOLIMA U BLIZINI PORODIČNOG DOMA! Bila je sjajan student, ali otac nije mogao da joj oprosti JEDNU STVAR

Imamo neprijatna iskustva sa nekim drugim tribunalima u Hagu, kao što je bio Tribunal za zločine na prostoru bivše Jugoslavije”, naglasio je Dačić. Navodi da će Beograd sarađivati sa sudom i da će proslediti sve dokazne materijale koje poseduje.

Podseća da je prištinsko rukovodstvo proizašlo iz OVK, da od dokaza zavisi da li će i protiv koga biti podignuta optužnica.”Koliko je sačuvano svedoka, koliko ima dokaznog materijala i da li je to dovoljno za tužioca i sud, to ćemo videti u narednom periodu”, rekao je on.

Navodi da je pitanje i za međunarodnu zajednicu kako su zaštićeni svedoci u postupcima koji su ranije vođeni protiv Haradinaja ubijani i na prostoru EU.”Haradinaj je ovo iskoristio da upiše sebi još jedan plus, kako je on patriota koji se bori za interese Kosova”, zaključio je ministar.

         

(Dnevne.rs /Izvor: Alo.rs, D.S.)