NAJJAČI SMO NA PLANETI: Srbija ima najviše sportista na Olimpijskim igrama! (INFO)

zastava
Brojnoj ekipi naših olimpijaca, koji su već overili vizu za Rio, u nedelju su se pridružili vaterpolisti i košarkašice

Srbija je trenutno najveća sportska sila na svetu!

Samo trenutno…  A, evo i zašto?

Verovali ili ne, Srbija u ovom trenutku ima najviše kvalifikovanih sportista za naredne Olimpijske igre, koje će se 2016. godine održati u Riju de Žaneiru?!

[adsenseyu1]

Istina je!

Ionako brojnoj ekipi sportista u raznim disciplinama koji su ranije ove godine ispunili norme za najveći planetarni događaj naredne godine, u danu velike radosti za našu zemlju – pridružili su se košarkašice i vaterpolisti sjajnim rezultatima.

 

Foto: AP/Tanjug

Učenice Marine Maljković su osvajanjem evropskog zlata pobedom nad Francuskom u finalu, ostvarile do sada nezabeležen uspeh, a ujedno su i obezbedile učešće na olimpijskim igrama, dok su izabranici Dejana Savića to pravo izborili trijumfom u finalu Svetske lige protiv Hrvatske.

Naravno, očekujemo u narednom periodu da se vize za Rio domognu i košarkaši, odbojkaši, odbojkašice, Zorana Arunović, Milica Mandić, Emir Bekrić, Novak Đoković i ceo teniski tim Srbije i mnogo, mnogo još naših sportskih asova…

[adsenseyu1]

Pre košarkašica i vaterpolista, mesto u avionu ta Rio naredne godine obezbedili su: Asmir Kolašinac, Ivana Španović, Amela Terzić (atletika) Andrea Arsović, Jasna Šekarić, Dimitrije Grgić, Ivana Maksimović, Milutin Stefanović, Damir Mikec (streljaštvo), Velimir Stjepanović, Čaba Silađi, Arkadij Vjačanin (plivanje).

Naravno, nadamo se da to neće biti konačan broj srpskih sportista u Brazilu, jer će narednih meseci i ostali srpski sportisti imati priliku da obezbede vizu za Rio.

(Telegraf.rs)