Najbolji odgovor Milu 2020. dao je Milo 1989.: EVO KAKO JE NEKAD PRIČAO ĐUKANOVIĆ (VIDEO)

djukanovic

Milo Đukanović 1989, Foto: Printscreen Twitter

Trideset godina prošlo, a on tek onda shvatio da nije Srbin

Crnoorski predsednik Milo Đukanović na jugoslovenskoj i političkoj sceni obitava već 30 godina.

U vrh politike ušao je sa čuvenom ekipom ” mlađih i ljepših” među kojima su bili pokojni Momir Bulatović i Svetozar Sveto Marović, sa kojima se politički razišao u različitim periodima.

U vrh crnogorske vlasti došao je posle čuvene “Jogurt revolucije” u vreme događanja naroda 1988. kada je u tadašnjem Titogradu bilo smenjeno partijsko rukovodstvo koje se protivili Slobodanu Miloševiću. Među onima koji su seli u fotelju bio je i Milo Đukanović, koji je postao lider Spcijalističke Crne Gore.

Savez komunista Jugoslavije je 1991. godine promenio naziv u Demokratska partija socijalista (DPS) Crne Gore, a Đukanović je ostao njen član. Iste godine je izabran za premijera i ovu funkciju je obavljao do 5. februara 1998. godine. Godine 1994. je postao potpredsednik DPS, a četiri godine kasnije predsednik te stranke.

Rana Milova politička karijera je bila izrazito prosrpska, za razliku od sadašnje.

Tako su sad počeli da se odenkud pojavljuju snimci, na kojima Milo Đukanović smatra da je plašenje crnogorskog naroda veliksorpskim hegemonizmom kao negatrom crnogorskog naroda i države što smatra bolesnim halucinacijama i načinom da protivnici skrenu pažnju sa sebe.

 

(Dnevne.rs /Izvor: Alo.rs/A.M)