‘MRAČNA’ STRANA SRBIJE: Danijela iz Niša se udala u subotu, a ono što je pronašla u KOVERTAMA je ‘BEZOBRAZLUK’! (INFO)

ljubav

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Prazne koverte na svadbama ili nekim drugim proslavama, za građane Srbije su poslednjih godina česta pojava. Danijela Nikolić (30) iz Niša nam je ispričala da je ona ovo doživela na svojoj svadbi.

Mladenci i njihovi roditelji nakon svadbe, umesto para broje prazne koverte ili one u kojima je obični komad novinskog papira ili samo čestitka.

“Na njima nije bilo potpisa, bile su potpuno prazne.To stvarno nije u redu. Ja razumem da neko nema novca, ali ovo je bezobrazluk.

Čuli smo da su se neki drugi mnogo lošije proveli. Nemoguće je otkriti ko je to od gostiju uradio.

Obično je velika gužva, koverta se stavlja u kutiju za darivanje mladenaca tako da je to, zaista, teško utvrditi.

https://www.dnevne.rs/zanimljivosti/veliki-nedeljni-horoskop-od-5-do-11-marta-2018-vaga-gori-u-ljubavi-skorpija-ambivalentna-strelac-ima-napade-narcizma-jarac-srece-novu-ljubav-ljubav-karijera-zdravlje

Niko nikoga ne tera da daruje mladence, ali ove prazne koverte su baš ponižavajuće”, ispričala je Danijela.

Nepisano je pravilo da rodbina i prijatelji treba da daruju mladence minimalno u vrednosti “stolice” koja je za njihovo prisustvo plaćena, u proseku, između 25 i 150 evra.

Bračni par Nikolić od 150 koverata u kojima je trebalo da bude novac od rođaka i prijatelja pozvanih na svadbu našao je 15 praznih.

U jednoj je bio obični papir pažljivo izrezan u veličini novčanice, da se na prvi pogled ne vidi da je prevara.

“Postoje naravno i izuzeci. I pored teške materijalne situacije, naši ljudi se trude da ispoštuju običaje, pa su spremni i da se zaduže”, dodaje Danijela.

Kriza jeste, ali bi bilo poštenije odbiti poziv na svadbu, izviniti se i jednostavno reći: “Nemam para”.

SUPRUGA NAPISALA SVE NJEGOVE HITOVE: Kad ga je napustila, seo je u svoju fotelju i UMRO za njom

Oni koji vas pozivaju, sigurno bi to shvatili na dobar način. Ovako, sa praznim kovertama, sve ima predznak i nekulturnog i nepoštenog.

“Nama je najbitnije da smo se mi lepo proveli, a ove prazne koverte neka idu njima na čast”, zaključila je Danijela.

ALBANAC DOŠAO U BEOGRADSKI STUDIO I PORUČIO SRBIMA: Jednom za svagda shvatite zbog čega ne smete da nas zovete Šiptarima! (VIDEO)

Problem sa praznim kovertama za nekoga je bila i lekcija.

Pored kutije za darivanje mladenaca postavljaju i dežurnog svata, najčešće mlađu devojku, koja od onih koji ubacuju kovertu, traži samo jedno – da na njoj napišu svoje ime.

(Dnevne.rs /Izvor: kurir.rs)

1 Comment on "‘MRAČNA’ STRANA SRBIJE: Danijela iz Niša se udala u subotu, a ono što je pronašla u KOVERTAMA je ‘BEZOBRAZLUK’! (INFO)"

  1. Pa onda pravite svadbe koje mozete da priustite, zovite najblize kao sto i prklici i necete se ljutiti kada vam se ne plati nazad “ulozena investicija” svadbe. Poludeli svi sa malogradjanstinom i preterivanjem racunajuci da gosti pokriju troskove. Zovu ljude i rodbinu koje nisu godinama videli i culi i koje isto posle svadbe opet nece godinama ni cuti ni videti.

Comments are closed.