MOŽDANI UDAR UZROK SMRTI: Tuga do neba, porodica s Lukinim (13) telom stiže u Novi Sad (INFO)

davljenje

Foto: Fejsbuk

BRAČ, NOVI SAD – Moždani udar koji je nesrećnog Luku Milinkovića (13) iz Novog Sada pogodio dok je ronio u moru na Braču bio je koban po nesrećnog dečaka, pokazali su rezultati obdukcije.

Lekari su mi rekli da je imao izliv krvi u mozak. Zbog toga je izgubio svest i potonuo, ispričala je majka dečaka Jelena Vukobrat

ragedija se, podsetimo, dogodila u subotu, a na Brač je u međuvremenu iz Argentine stigao dečakov otac Markos Milinković, odbojkaška legenda u toj zemlji.

[adsenseyu5]

Nakon što je završena obdukcija, porodica nastradalog Luke sada čeka da dobije papire iz ambasade kako bi preuzela telo. Nakon toga, majka Jelena i otac Markos sa telom nastradalog sina doći će u Novi Sad, gde će Luka biti sahranjen.

KOREOGRAFIJA KOJA JE ŠOKIRALA SVET: Nemci da li pamtite 1944!? (VIDEO)

Plivao od druge godine

Lukina majka Jelena Vukobrat, koja je nakon razvoda od Milinkovića, sa sinom i ćerkom živela u Novom Sadu, ispričala je medijima šta se desilo kobnog dana.

– Sedela sam s ćerkom na plaži i gledali smo u decu. Luka je s drugovima vozio kajak. Javio mi se, kao i uvek pre nego što je otišao – rekla je u suzama Jelena Vukobrat.

Kako je navela, Luka se bavio sportom čitavog života, poput svog oca.

[adsenseyu1]

– Bio je jak, energičan, pun života. A more je bilo mirno, uvala… Lekari su mi rekli da je imao izliv krvi u mozak. Zbog toga je izgubio svest i potonuo.

On se rodio na ostrvu, plivao je od druge godine – u Dunavu, okeanu, moru…

Tanasković: Jako mi je žao

Porodična tragedija Markosa Milinkovića potresla je mnoge njegove kolege. Bivši odbojkaš Željko Tanasković kaže za Kurir da je bio šokiran kad je čuo za nesreću.

– Mnogo puta smo igrali jedan protiv drugog. Markos je jedan od najboljih svetskih igrača. Uvek je bio pozitivan i nasmejan. Veoma mi je žao – rekao je Tanasković.

ŠERON STOUN NIJE ODRASLA SA SRBIMA: Reagovala AGENCIJA GLUMICE, evo i šta su rekli o tome !

Podrška sportista

KRESKO IZJAVIO SAUČEŠĆE

Markosu Milinkoviću mnogi sportisti izrazili su saučešće putem društvenih mreža. Pored brojnih odbojkaša, isto je učinio i slavni argentinski fudbaler Hernan Krespo, kao i fudbalski klub River plejt, na čije je utakmice Milinković često dolazio sa sinom.

Na Tviteru se oglasila i Argentinska odbojkaška federacija s porukom da saosećaju s bolom porodice i da žele svu snagu jednom od „velikih idola“.

Aktivni je sportista, stalno je vreme provodio na košu, biciklu. Svakog meseca je imao redovne preglede. Zašto on – rekla je majka nesrećnog Luke, čiji su najbliži, prijatelji i rodbina, došli u Hrvatsku.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /S.S. Kurir)

[adsenseyu2]