MNOGE OSTAVILA U ČUDU: Otišla je kod lekara zbog čestih bolova u leđima, a onda je čula nešto ZAISTA NEVEROVATNO! (FOTO)

kisobran

Foto: printskrin

Autor bloga DiamondsAndHeels14, Kasandra Bankson, podelila je sa svojim publikom nešto što je mnoge ostavilo u čudu.

Ona je jedna od retkih žena na svetu koja ima dve materice, dva grlića materice i dve vagine.

Kasandra je postala popularana kada je počela da objavljuje svoje video tutorijale na Jutjubu vezane za njen problem sa aknama. Ubrzo je skupila više milona pratilaca, a osim saveta kako da se našminkate ako imate akne i modnih saveta, ova blogerka podelila je sa svojim pratiocima i jednu jako intimnu stvar.

Ona ima jedno jako neobično zdravstveno stanje za koje mnogi nisu ni znali da postoji.Kada su prošlog leta počela da je bole leđa, doktori su predložili Kasandri da ode na ultrazvuk, magnetnu rezonancu i da uradi testove krvi. Nakon ultrazvuka, otkriveno je da ima samo jedan bubreg. Magnetna rezonaca je to potvrdila, a to nije bio šok.

Šok je usledio kada su joj doktori saopštili da osim jednog bubrega, Kasandra ima i dve materice, dva grlića materice i dve vagine. Ovo stanje stručno se naziva uterus didelphys.

lice

KAKO JE MOGUĆE IMATE  DVE VAGINE, DVE MATERICE I DVA GRLIĆA MATERICE?

U ženskom fetusu, materica počinje da se razvija u obliku dve male cevi.

Kako se plod razvija, cevi, koje se zovu Milerovi kanali, obično se spoje u jedan veći, šuplji organ – matericu.

Ponekad, međutim, cevi se ne spoje u potpunosti. Umesto toga, svaki se razvije u posebnu tvorevinu.

Ovo stanje se naziva dvostruka materica ili uterus didelfis. Te materica najčešće su manje, ali mogu biti iste veličine kao i kod žena koje imaju jednu matericu.

Nije u potpunosti jasno zašto dolazi do anomalije dupliranog uterusa, ali se pretpostavlja da postoji genetska predispozicija.

KARDIOHIRURG: OVA VRSTA HRANE UZROKUJE MOŽDANE I SRČANE UDARE (VIDEO)

Statistički podaci pokazuju da se duplirana materica javlja otpirlike na svakih 3000 novorodjenčadi i znatno ređe se javlja u odnosu na ostale anomalije.

Često, žene ni ne znaju da imaju ovu anomaliju, jer u većini slučajeva nemaju nikakve simptome.

Duplirana materica neće uticati na mogućnost začeća niti povećava šanse za rak, ali će svakako izazvati komplikacije.

Žene koje imaju dve materice imaju veći rizik za pobačaj i veće su šanse da će im biti potreban carski rez.

kisobran

Takođe, u zavisnosti od veličine materice, veće su šanse za prevremeni porođaj.Kada je čula o čemu se radi, Kasandra je bila šokirana.- Još od tinejdžerskih dana išla sam kod lekara zato što sam krvarila čak po 28 dana ili dobijala menstrauaciju dva puta mesečno, ali niko nije mogao da pretpostavi o čemu se radi.

Uvek sam imala jake menstrualne grčeve, toliko jake da nisam mogla da se pomerim, kaže Kasandra.I njena porodica je bila u šoku. Mama nije znala šta da joj kaže, a tata je bio zaista u čudu.Ali nakon početnog šoka, dobila je veliku podršku od svojih najbližih. I njeni prijatelji su reagovali na isti nači

Ona se nada da to što ima dve materice, dva grlića materice i dve vagine neće je sprećiti da bude srećna sa nekim muškarcem.

– Očigledno je velika stvar i nemam pravu predstavu kako će ovo uticati na moj život. Ali nadam se da to neće biti problem kad upoznam nekoga.

DA LI STE IKADA VIDELI OVAJ POTEZ? Cela planeta još priča o ovom neverovatnom udarcu Novaka Đokovića (VIDEO)

Ja tražim emotivnu vezu, nekog sa kim ću da se smejem i šalim. Seks nije veliki problem za mene, kaže Kasandra

 

(Dnevne.rs /Izvor: zena/dailymail.co.uk)