Mislilo se da je krava ubila Miljka Jaćimovića. Krvne mrlje otkrile zločin, tukli ga motkama do smrti zbog para (FOTO)

jacimovic

Foto: Privatna arhiva/Youtube

Supruga Violeta osuđena na uslovnu zatvorsku i novčanu kaznu

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio Kruševljanina Gorana Milenkovića (51) na 18 godina zatvora, dok će njegov sugrađanin Slavoljub Krsmanović (42) odležati 16 godina jer su 24. aprila prošle godine u Stopanji svirepo ubili poljoprivrednika Miljka Jaćimovića (73).

Na ovaj način Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Kruševcu od februara ove godine kojom im je zbog teškog ubistva u saizvršilaštvu izrečena višegodišnja robija.Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, ova dvojica su do smrti motkama tukli Jaćimovića verujući da kod sebe ima veću sumu novca.

Dok je Krsmanović priznao da je učestvovao u zločinu, njegov saučesnik je negirao tvrdeći da je svog pajtaša samo odvezao sa Jaćimovićevog imanja.

Poslednji detalji horora na Dedinju: Žena videla muža kako kopa rupu u garaži, a majku mu nije videla danima (FOTO)

Ključnu ulogu u razotkrivanju svirepog ubistva odigrali su analitičari krvnih mrlja iz niškog Zavoda za sudsku medicinu koji su na osnovu tragova na mestu zločina najpre nesumnjivo utvdili da se radi o zločinu, rekonstruisali ga, a zatim i identifikovali izvršioca.

– Više javno tužilaštvo u Kruševcu nas je tog dana obavestilo da je u seoskom domaćinstvu u selu Stopanja pronađen leš muškarca. Pretpostavka istražnih organa isprva je bila da ga je u štali povredila krava, ali smo mi pozvani da na osnovu krvnih mrlja ustanovimo o čemu se zapravo radi.

Obdukcijom je ustanovljeno da je smrt nastupila zbog povreda glave, ali je i dalje postojala izvesna verovatnoća da se ne radi o zločinu, već o zadesnoj smrti. Krenuli smo sa analizom krvnih mrlja i ustanovili da se ključni tragovi nalaze na belim džakovima ispred ulaza u štalu.

Na osnovu njihovog oblika i rasporeda ustanovili smo da je on zadobio udarce na tom mestu što je isključilo pretpostavku da je povređen u štali, pa samim tim i da ga je usmrtila krava – objašnjava Ivan Stojanović, načelnik odeljenja za DNK analizu i biološke tragove u Zavodu za sudsku medicinu.

Na osnovu pronađene krvi, forenzičari su rekonstruisali i kretanje žrtve nakon što je pretučena.

– Na tlu ispred štale pronađena je velika lokva krvi što je ukazalo na to da je žrtva nakon prebijanja duže vreme bila nepokretna na tlu, te da je ušla u štalu nakon povređivanja, a zatim otišla do pomoćne zgrade gde je preminula – objašnjava Stojanović.

Ovo je vozač kamiona smrti, uhapšen zbog pronađenih tela 39 ljudi. Ima samo 25 godina (INFO)

Naizgled nevažni tragovi pronađeni ispred kapije, odvešće istražne organe i do ubice.

– Na osnovu tih tragova zaključili smo da je ta osoba morala da ima veću povredu ruke ili noge koja je aktivno krvarila. Sugerisali smo tužiocu da proveri u zdravstvenim ustanovama da li im se neko u tom vremenskom okviru obraćao. 

Ustanovljeno je da se kruševačkoj bolnici javio muškarac sa otvorenim prelomom potkolenice, a poređenjem DNK na licu mesta sa njegovim biološkim materijalom pronađeno je poklapanje. Utvrđeno je da se on povredio dok je preskakao ogradu tokom bekstva sa mesta zločina – kazao je Stojanović.

Istom presudom na uslovnu zatvorsku i novčanu kaznu od 100.000 dinara osuđena je i Krsmanovićeva supruga Violeta. On se teretila da je ometala dokazivanje zločina.

     

(Dnevne.rs /Izvor: telegraf.rs)