Miroslav Lazanski: Signal turskoj vojsci za puč je dao onaj ko želi da zaustavi novi kurs Turske – saradnju sa Rusijom! (INFO)

analiticar

Foto: printskrin /youtube

BEOGRAD – Vojni analitičar Miroslav Lazanski izjavio je da je za sada neizvesno kako će se situacija posle vojnog puča u Turskoj razvijati, niti kako će se završiti i da li će doći do sukoba

On je za TV Pink rekao i da ne vidi ko bi mogao da ima interesa da zaustavi novi kurs turske spoljne politike koji ide ka saradnji sa Rusijom, ka deeskalaciji napetosti na Crnom moru, deeskalaciji rata u Siriji.

“Onaj  ko je zainteresovan da se to zaustavi, taj je verovatno i dao signal delu turske armije da izađu na ulice”, rekao je Lazanski koji nije isključio mogućnost da je inicijalna kapisla mogla da dođe iz inostranstva.

[adsenseyu1]

On je napomenuo i da su vrhunski turski oficiri školovani u američkim vojnim akademijama, ali da iz toga ne želi da izvodi analogiju, jer bi to moglo da bude suviše pojednostavljenje te situacije.

analiticar

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

Lazanski je ocenio i da je dobar deo turskog društva otisao ka islamizaciji, ali da je neizvesno da li će ići u konfrontaciju sa vojskom.

Lazanski je dodao i da naređenje za pucanje daju generali, dok pucaju obični vojnici, a pitanje je i da li će turski vojnik izvršiti naređenje.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Tanjug)

1 Comment on "Miroslav Lazanski: Signal turskoj vojsci za puč je dao onaj ko želi da zaustavi novi kurs Turske – saradnju sa Rusijom! (INFO)"

  1. 4na02l Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is great, let alone the content!

Comments are closed.