MIROSLAV LAZANSKI: Hrvatska kupila uticaj i prijateljstvo od države Izrael

Miroslav

Foto: printscreen/youtube

Spoljnopolitički komentator dnevnog lista „Politika“ Miroslav Lazanski, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink, povodom izraelskih aviona F-16 koji su učestvovali u vazdušnom programu proslave zločinačke akcije “Oluja”, da je novac nešto što Izrael gleda na prvom mestu.

– Još pre dva meseca sam rekao, da kada je objavljeno da Hrvatska kupuje od Izraelna borbene avione F16 barak istovremeno kupuje i novu tehnologiju, pri tom izuzetno dobru tehnologiju, ali da kupuje i uticaj i prijateljstvo od države Izrael. Oni su na taj način došli u poziciju da izraelci neće makar tako jasno i glasno stalno spominjati zločine nad jevrejima za vreme Drugog svetskog rata – rekao je Lazanski.

Kako kaže, to je nešto što mnogim Izraelcima neće biti drago da čuju, ali, para je nešto što Izrael gleda na prvom mestu.

DETALJI MISTERIOZNE SMRTI NA KRUZERU: Nikola je dva dana pre samoubistva tražio hitno bolovanje, ali mu nisu odobrili!

– U Drugom svetskom ratu Nemci su pobili oko šest miliona Jevreja. Danas Izraelska mornarica ima pet podmornica nemačke proizodnje. Građene izključivo za njihovu mornaricu. Od čega su im dve čak i donirali. Ako nisu gadljivi na nemačku ratnu tehniku, što bi bili gadljivi da par aviona prolete nad nečijim nebom – rekao je Lazanski.

Prema njegovim rečima, u odnosima između država preovlađuje prvenstveno ekonomski interes.

– Ta tri F16 su upravo iz te baze u kojoj se hrvatski piloti obučavaju za te avione. Moramo biti zahvalni državi Izrael što nije priznala Kosovo. I mislim da oni smatraju da je to dovoljno – rekao je Lazanski.

Kako kaže, svi vojni NATO atašei bili su prisutni na godišnjici Oluje u Kninu.

– Da smo mi kupili Izraelske avione, leteli bi oni kod nas za Vidovdan. Po poimanju proslave Oluje Beograd i Zagreb se neće nikada složiti. Ali to ide dotle da je pre 2012.godine Hrvatska ponudila da dođe da leti njihova grupa koja se zove Krila Oluje – rekao je Lazanski.

VIŠI SUD U BEOGRADU! ZORANU ĆE SE IPAK SUDITI: Potvrđena optužnica za ubistvo Jelene Marjanović (FOTO)

SAMO JE NOVAC BITAN

Kako kaže, zanimljivo je da je Hrvatska tražila da Američki avioni lete, ali su ovi odbili.

– Izraelce zanimaju samo pare. I to je činjenica. Jevreji se uvek ponašaju lokalno. Cela ta situacija je vrlo objašnjiva – rekao je Lazanski.

Kako kaže, ne može se generalizovati.

– Jasenovac je najstrašniji logor na području Evrope za vreme Drugog svetskog rata, jer je to jedino mesto gde su spaljivani živi ljudi u Pecilijevim pećima. nemci su spaljivali ljude, ali su ih prethodno ubijali, ali u Jasenovcu su živi spaljivani – rekao je Lazanski.

PROBLEMI OKO KOSOVA: Vučić tražio sastanak sa Vladimirom Putinom

Lazanski je naglasio da se nikome ne isplati da se svađa sa Izraelom.

– Kao prvo, nisu priznali Kosovo, drugo, imamo interese za ekonomsku saradnju, treće računamo na Izraelski lobi, pa imamo i vojnu saradnju, pretpostavljamo da možemo preko Jevrejskog lobija da utičemo malo i na Trampa – rekao je Lazanski.

(Dnevne.rs/Izvor: Pink)