MIRNA NIKČEVIĆ OPET PROVOCIRA: Nakon želje da PALI SRPSKE VERNIKE, sad je “ZA DOM SPREMNA” (FOTO)

crkva

Foto: printscreen/Fejsbuk

Nakon skandala kada je izjavila da bi “palila vernike i sveštenstvo u hramu Hristovog Vaskrsenja”, Nikčević je objavila fotografiju koja je očigledna aluzija na pozdrav ustaškog režima NDH “Za dom spremni!”.

Da je Nikčević na to ciljala, potvrđeno je u komentarima ispod slike.

Tako je, na primer, jedan korisnik bio vrlo eksplicitan u svojoj dopuni, pa on kaže “Za dom i domovinu”, što Mirna nagrađuje “srcem”.

Takođe, jedan od komentar jasno glasi “Za dom spremni” sa tri znaka uzvika na kraju.

Reč “dom” ili “domovina” nije uobičajena u Crnoj Gori i Srbiji kada se govori o otadžbini, već je to tipičan ustaški izraz nastao tokom Drugog svetskog rata u NDH.

Mirna Nikčević je rođena Nikšićanka koja je u Podgorici diplomirala pravo. Zaposlena je u crnogorskom Ministrastvu spoljnih poslova, a pre mandata u Istanbulu gde je radila kao prva savetnica ambasadora Branka Milića, dve godine bila je u središtu MSP u Podgorici.

POSLEDNJI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA: Nakon fatalnog udarca, Nemanja M. je pozvao HITNU POMOĆ i rekao GNUSNU LAŽ! (FOTO)

Njenom dolasku u Podgoricu prethodio je mandat u Briselu (takođe kao savetnica u ambasadi) koji je prekinut ranije pod nejasnim oklonostima. Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, na čijem je čelu Srđan Darmanović, nije želelo da potvrdi ovu informaciju, ali ni da odgovori na pitanje novinara da li su tačni navodi da je sa mesta savetnice smenjana sredinom mandata, zbog konzumiranja psihoaktivnih supstanci, odnosno droge.

           

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas)